Onze klassikale trainingen zijn weer gestart. Bekijk in onze cursuskalender welke trainingen je kunt volgen.

Doorzoek onze website

Verspreiding coronavirus voorkomen 

Op deze pagina informeren wij je over de maatregelen van Dirksen rondom het coronavirus. Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is, updaten wij deze pagina. De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen.

Zelfstudies en e-learningmodules 

Wil je je blijven ontwikkelen, maar ga je in deze coronatijd liever niet je huis uit om een studie te volgen? Bekijk dan onze zelfstudies en e-learningmodules. Bij onze zelfstudies ontvang je lesmateriaal en word je online begeleid.  

Examens

Het is mogelijk om, onder de hieronder genoemde voorwaarden, examen te doen. De Dirksen-examens worden iedere maand afgenomen in ons trainingscentrum in Elst (Nijverheidsweg 21, 6662 NG). Wij hebben het aantal examenkandidaten per examenmoment naar beneden gebracht, zodat er te allen tijde ruimschoots 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden kan worden.
Overzicht van onze Dirksen-examens >

Klassikale trainingen

Wij starten in beperkte mate onze klassikale trainingen op. Wij hebben hiervoor een beleid vastgesteld die wij hanteren bij de examens en klassikale trainingen op onze locaties in Elst (Gld.), Maarssen en Tilburg.
Ook hierbij hebben wij het aantal deelnemers naar beneden gebracht om aan de eis van minimaal 1,5 meter afstand te voldoen. Deuren laten wij zoveel mogelijk openstaan en lunches worden per deelnemer aangereikt en indien mogelijk in het klaslokaal genuttigd. 
Overzicht van onze geplande klassikale trainingen >

Staat de training die je wilt volgen niet gepland in onze cursuskalender? Je kunt je dan al wel inschrijven, wij nemen contact met je op zodra de planning van de trainingsdagen bekend is.

Wij spreken onze medewerkers en cursisten aan op hun eigen verantwoordelijkheden, zodat wij zoveel mogelijk mensen op locaties kunnen toelaten waarvan we met grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Wanneer je aan alle onderstaande voorwaarden voldoet, kun je deelnemen aan trainingen en examens op onze locaties.

Voorwaarden voor deelname klassikale training of examen:

 • Je hebt nu geen corona of je bent genezen van corona langer dan 2 weken geleden;                  
 • je hebt geen huisgenoten/gezinsleden met corona;                
 • je hebt geen een of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38°C);          
 • je hebt geen huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen.        

N.B. Voldoe je niet aan alle voorwaarden, dan verzoeken wij je om de training/examen te annuleren en op een later moment bij ons te volgen. 

Hygiënemaatregelen:

 • Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij je bij het betreden van onze trainingslocatie verzoeken je handen te desinfecteren met het desinfectiemiddel dat bij iedere ingang van onze locaties staat. We verzoeken je je gezicht en zaken zoals mobiele telefoons daarna niet meer aan te raken;
 • was je handen ook na ieder toiletbezoek en rookpauze, voordat je gaat eten en na het snuiten van je neus;
 • volg de richtlijnen van de Rijksoverheid hoe je je handen moet wassen. Deze zijn te lezen bij alle wasbakken op onze locaties en op https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen;
 • mocht je onverhoopt toch moeten hoesten of niezen, doe dit dan in de binnenkant van je elleboog. Maak bij het snuiten van je neus gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg;
 • bij het gezamenlijk gebruik van onze gereedschappen en materialen maak je gebruik van handschoenen die door ons worden aangereikt. Gooi de handschoenen na gebruik weg; 
 • op al onze trainings- en examenlocaties hanteren wij zowel binnen als buiten de 1,5 meter afstand, die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Extra aanwijzingen:

 • Om grote groepen te vermijden, kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de aanvangstijd van je cursus bij ons binnen;
 • volg de aanwijzingen van onze docenten op;
 • verlaat na je training of examen zo spoedig mogelijk onze locatie.

Wij zullen je niet de hand schudden maar je ontvangen met een glimlach!

Heb je vragen over ons beleid, trainingen of examens? Bel 026 – 3 544 646 of mail naar info@dirksen.nl

Laatste update op 20 juli 2020.

Vragen?
Neem contact op met onze studieadviseur:

Wilfried Buijs

Wilfried Buijs
info@dirksen.nl
026 - 3 544 646