Doorzoek onze website

Maatwerk aan Priva personeel en partners voor wereldwijde optimalisatie klantbediening

Priva is internationaal actief in tuinbouw- en gebouwautomatisering en werkt al een aantal jaar samen met ons om wereldwijd zowel technisch als niet-technisch personeel op te leiden in TCP/IP en Ethernet. Zij laten nu ook haar partners deze training volgen en er staat een nieuwe training in de startblokken. Wij spraken met René Verhaal, teamleider Group Technical Support bij Priva. 

René: ‘Ik ben ooit samen met een collega opzoek gegaan naar een training TCP/IP en Ethernet en vond deze bij Dirksen. Na de training waren wij zo enthousiast dat we met de trainer spraken over de mogelijkheid om deze training te verzorgen voor onze collega’s. Wij zijn toen in contact gekomen met Koen Cuppen en Thijs Groenen van Dirksen en zo is het balletje gaan rollen. 

Collega's en partners opleiden

Nu bieden wij dus een TCP/IP training aan voor al onze collega’s en onze partners. Daarnaast laten we één of twee keer per jaar onze technische medewerkers uit andere landen naar Nederland komen om ze verder te trainen. Personeel uit bijvoorbeeld Engeland, Duitsland, Frankrijk of Zwitserland. Van deze training zijn er nu twee geweest. De derde is helaas uitgesteld wegens corona, maar staat nog op de planning. 

De reden dat we al ons personeel in Nederland laten opleiden is allereerst om de kennis. Wij hebben alleen zelf onvoldoende tijd om deze training te geven en hebben gezien dat de trainer van Dirksen veel kennis heeft en ons systeem goed kan beoordelen. Het is ook fijn dat hij een onafhankelijke mening heeft in discussies en deze ook begeleidt. Op een pragmatische manier gaat hij in op de vragen. De training is op maat gemaakt en bestaat uit de TCP/IP training met een klein deel Priva. Ze krijgen dus alle kennis die ze nodig hebben én er is extra verdieping binnen de organisatie. In de training zit veel praktijk met onze eigen apparatuur. De partners krijgen op deze manier ook een goede training. Je merkt bij zowel collega’s als partners dat ze gerichter vragen gaan stellen aan ons. Ze snappen nu hoe de systemen in elkaar zitten dat wil je bereiken bij iedereen. 

Onze collega’s en partners pakken de training goed op en dat leidt tot mooie resultaten. Over het geheel krijgen we altijd positieve reacties. Mocht er wel feedback bijzitten waar we wellicht iets mee kunnen, bespreken we dit met Koen en Thijs.

Toekomstige samenwerkingen

Wij zijn op dit moment met Dirksen bezig een online maatwerktraining te ontwikkelen die gericht is op onze commerciële medewerkers wereldwijd. Het doel is om ook deze medewerkers een solide basis te geven waardoor ze op een bepaald niveau met de klant mee kunnen praten over de diensten en producten die Priva aanbiedt. Uiteindelijk kunnen we wellicht ook onze partners hierin meenemen en de samenwerking met Dirksen verder uitbreiden. Tot nu toe is het goed bevallen. De samenwerking is prettig, alles wordt goed opgepakt, er zijn korte lijntjes en kunt zo schakelen. Geen grote bureaucratie waar je doorheen moet en ze staan open voor jouw ideeën. Je merkt echt dat ze naar de klant luisteren en meedenken.
We hebben recentelijk een pilottraining gehad waarin we merkten dat we te ver doorgingen op de techniek. We hebben de training dus laten aanpassen en gaan het opnieuw testen. Zo zie je echt dat het geen standaard training is. Het is maatwerk. Zo is er op basis van de pilottraining uitgekomen dat de training gegeven gaat worden door twee docenten. Op deze manier is er meer interactie, worden deelnemers met vragen sneller gezien en kan er tijdig ingeschat worden of het te technisch wordt. Dirksen wist de training in korte tijd aan te passen naar het bedrijf en de achtergrond van de deelnemers. Dat geeft de deelnemers ook een vertrouwd gevoel en je laat zien dat er naar hun wensen geluisterd wordt. Dat vind ik een groot pluspunt aan onze samenwerking.'

Maatwerktrajecten

Ook benieuwd naar de maatwerkmogelijkheden binnen jouw organisatie? Wij onderzoeken je concrete opleidingsbehoefte en vertalen dit naar didactische modellen. In overleg met onze opleidingsadviseur bepaal je waar, wanneer en hoe de uitvoering plaatsvindt. Wij verwerken deze gegevens dan tot een totaalconcept waar jij en wij achter staan.