Doorzoek onze website

Subsidie- en kortingsmogelijkheden

Bij beroepsgerichte opleidingen, zoals die van Dirksen, betaalt de werkgever vaak (een deel van) de studiekosten. Zowel voor de werkgever als voor individuele cursisten zijn in een aantal gevallen interessante subsidies en tegemoetkomingen mogelijk:

Scholingfondsen van brancheorganisaties
Bij veel brancheorganisaties kunnen aangesloten bedrijven subsidies krijgen als tegemoetkoming in hun opleidingskosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

De mogelijkheden en procedures variëren per bedrijfstak. Voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden of advies, kun je terecht bij de betreffende organisatie (zie de bovenstaande links) of je Dirksen accountmanager.

Levenlanglerenkrediet
Wanneer je geen recht meer hebt op studiefinanciering, maar je toch een opleiding wil volgen kun je gebruik maken van het Levenlanglerenkrediet. Met dit krediet leen je geld om jouw gewenste mbo- of hbo-opleiding te volgen. Je ontvangt hierbij een bedrag waarmee je jouw lesgeld kunt betalen.

Subsidie voor omscholing naar kansrijke beroepen in de techniek
Wanneer je één of meerdere medewerkers binnen je organisatie wil laten omscholen naar een beroep binnen de techniek of ICT kun je gebruik maken van deze subsidie. Werkgevers kunnen een eenmalig bedrag van €3.750 euro aanvragen per medewerker (maximaal 6 omscholingstrajecten per werkgever). 
Meer info >

Subsidieregeling praktijkleren voor mbo en hbo
Bij onze BBL-opleidingen en hbo-opleidingen (Associate degree en bachelor) kan je werkgever via de subsidieregeling praktijkleren een aantrekkelijke subsidie tot maximaal € 2700,- per medewerker per studiejaar ontvangen. Meer informatie hierover vind je op onze site en op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aanvragen van deze subsidie is mogelijk vanaf 2 juni 2022. 

Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg
De subsidie praktijkleren in de derde leerweg is een tegemoetkoming voor een erkend leerbedrijf die kosten maakt voor het begeleiden bij de beroepspraktijkvorming van een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt. Hierbij krijg je als werkgever een maximale vergoeding van €2.700 euro. 
Meer info >

Extra subsidie praktijkleren voor de deeltijd hbo-opleidingen techniek
Bedrijven die een leerplek aanbieden voor studenten die onze deeltijd hbo-opleidingen volgen (Associate degree en bachelor), waarbij beroepsuitoefening een verplicht onderdeel van de opleiding vormt komen in aanmerking voor de extra subsidie praktijkleren. Aanvragen van deze subsidie is mogelijk vanaf 2 juni 2022. 

Andere subsidiekanalen 
Via het ondernemersplein van de Kamer van Koophandel vind je meer dan 150 subsidies die speciaal zijn gericht op ondernemers van zowel Europese, nationale als provinciale overheden. 
Meer info >

Vragen?
Neem contact op met onze studieadviseur:

Wilfried Buijs

Wilfried Buijs
info@dirksen.nl
026 - 3 544 646