Doorzoek onze website

Subsidie- en kortingsmogelijkheden

Bij beroepsgerichte opleidingen, zoals die van Dirksen, betaalt de werkgever vaak (een deel van) de studiekosten. Zowel voor de werkgever als voor individuele cursisten zijn in een aantal gevallen interessante subsidies en tegemoetkomingen mogelijk:

Scholingfondsen van brancheorganisaties
Bij veel brancheorganisaties kunnen aangesloten bedrijven substantiële subsidies krijgen als tegemoetkoming in hun opleidingskosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

De mogelijkheden en procedures variëren per bedrijfstak. Voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden of advies, kun je terecht bij de betreffende organisatie (zie de bovenstaande links) of je Dirksen accountmanager.

Subsidieregeling praktijkleren voor mbo en hbo
Bij onze BBL-opleidingen en hbo-opleidingen (Associate degree en bachelor) kan je werkgever via de subsidieregeling praktijkleren een aantrekkelijke subsidie tot maximaal € 2700,- per medewerker per studiejaar ontvangen. Meer informatie hierover vind je op onze site en op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Andere subsidiekanalen 
Op de www.subsidieshop.nl vind je 300 subsidies die speciaal zijn gericht op ondernemers van zowel Europese, nationale als provinciale overheden.

Belastingaftrek
Binnen de Wet op de Inkomstenbelasting zijn studiekosten aftrekbaar. Je mag de studiekosten van je inkomstenbelasting aftrekken wanneer deze, min eventuele vergoedingen, hoger liggen dan de drempel van € 250,-.