Je kunt bij ons veilig klassikale trainingen volgen en examen doen. Bekijk hier onze coronamaatregelen.

Doorzoek onze website

Subsidie- en kortingsmogelijkheden

Bij beroepsgerichte opleidingen, zoals die van Dirksen, betaalt de werkgever vaak (een deel van) de studiekosten. Zowel voor de werkgever als voor individuele cursisten zijn in een aantal gevallen interessante subsidies en tegemoetkomingen mogelijk:

Scholingfondsen van brancheorganisaties
Bij veel brancheorganisaties kunnen aangesloten bedrijven subsidies krijgen als tegemoetkoming in hun opleidingskosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

De mogelijkheden en procedures variëren per bedrijfstak. Voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden of advies, kun je terecht bij de betreffende organisatie (zie de bovenstaande links) of je Dirksen accountmanager.

Subsidieregeling praktijkleren voor mbo en hbo
Bij onze BBL-opleidingen en hbo-opleidingen (Associate degree en bachelor) kan je werkgever via de subsidieregeling praktijkleren een aantrekkelijke subsidie tot maximaal € 2700,- per medewerker per studiejaar ontvangen. Meer informatie hierover vind je op onze site en op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Andere subsidiekanalen 
Via het ondernemersplein van de Kamer van Koophandel vind je meer dan 150 subsidies die speciaal zijn gericht op ondernemers van zowel Europese, nationale als provinciale overheden. 
Meer info >

Studiekosten aftrekbaar van inkomstenbelasting
Bekostig je als student zelf de studie? Wacht dan niet met studeren! 2021 is het laatste jaar dat je studiekosten van je inkomstenbelasting mag aftrekken. Vanaf 2022 komt hier een subsidieregeling voor in de plaats. Je mag de studiekosten van je inkomstenbelasting aftrekken wanneer deze, min eventuele vergoedingen, hoger liggen dan de drempel van € 250,-. 
Meer info >

Vragen?
Neem contact op met onze studieadviseur:

Wilfried Buijs

Wilfried Buijs
info@dirksen.nl
026 - 3 544 646