Monteur glasvezeltechniek ondergronds

Met de opleiding monteur glasvezeltechniek ondergronds word je opgeleid tot gecertificeerd glasvezelmonteur ondergronds. Na de opleiding kun je volgens de geldende voorschriften werkzaamheden uitvoeren in ondergrondse glasvezelnetwerken. Indien je ook kennis en vaardigheden nodig hebt om te werken aan het bovengrondse glasvezelnetwerk, dan is het raadzaam de opleiding Monteur glasvezeltechniek allround te volgen.
Prijs € 3.545,00 excl. 21% btw
Studieduur 10 dagen
Locatie(s) Maarssen
Studievorm(en) Opleiding inclusief certificering
(Her)certificering (1 dag)
Update training inclusief certificering (3 dagen)

Medewerkers die (gaan) werken in ondergrondse glasvezelnetwerken van de diverse operators in Nederland.

Je kunt je via deze pagina inschrijven voor de opleiding inclusief certificering, de (her)certificering of een update training inclusief certificering. Klik op direct inschrijven en maak jouw keuze.

PHTT2

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

De opleiding bestaat uit 4 afzonderlijke modules en een certificering. Elke module behandelt een onderdeel van de glasvezeltechniek dat deel uitmaakt van het vak monteur glasvezeltechniek ondergronds.

  • Basiskennis glasvezeltechniek
  • Glasvezeltechniek kabels en geleidebuissystemen
  • Glasvezeltechniek fusielassen
  • Glasvezeltechniek lasmoffen
  • Certificering

Studieduur
10 dagen.

Certificering
De opleiding sluit je af met een theorie- en een praktijkexamen dat onder toezicht staat van de Certification Board Telecom. Bij voldoende resultaat voor beide examens ben je gecertificeerd ‘Monteur glasvezeltechniek ondergronds’ voor drie jaar. Na drie jaar vervalt de geldigheid van de certificering en dien je je opnieuw te laten certificeren.

In het kort
In deze update training word je op de hoogte gesteld van alle nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied, innovaties die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd en nieuwe materialen en gereedschappen. Vervolgens word je getoetst op de kennis en vaardigheden van alle voorkomende werkzaamheden die nodig zijn om op verantwoorde wijze te werken in ondergrondse glasvezelnetwerken.

Voor wie?
De update training inclusief hercertificering is bedoeld voor deelnemers die al in het bezit zijn van een certificaat, maar waarvan de geldigheidsduur bijna is verlopen.

Voorkennis
Het certificaat ‘Monteur glasvezeltechniek ondergronds’ of de volgende certificaten: ‘Fiber Management Systemen: kabels en cablecords, fusielassen en lasmoffen’ of ‘Glasvezel fusielassen en PAN/OSP-praktijk’.

Programma
De update training inclusief hercertificering start met het bespreken van nieuwe ontwikkelingen uit het vakgebied. Vervolgens legt u een theorie- en een praktijkexamen af.U wordt getoetst op de kennis en vaardigheden uit de opleiding Monteur glasvezeltechniek ondergronds.

Duur
3 dagen.

Locatie certificering
Maarssen.

Certificaat
De update training sluit je af met een theorie- en een praktijkexamen dat onder toezicht staat van de Certification Board Telecom. Bij voldoende resultaat voor beide examens ben je gecertificeerd ‘Monteur glasvezeltechniek ondergronds’ voor drie jaar. Na drie jaar vervalt de geldigheid van de certificering en dien je je opnieuw te laten certificeren.

Startdatum

Cursusplaats

Studievorm

** Maarssen Update training inclusief certificering (3 dagen)
** Maarssen Opleiding inclusief certificering
** Maarssen (Her)certificering (1 dag)
** Neem voor meer informatie contact op met de afdeling planning via telefoonnummer 026 - 3 544 644.

Studievormen

Opleiding inclusief certificering € 3.545,00 excl. 21% btw
(Her)certificering (1 dag) € 495,00 excl. 21% btw
Update training inclusief certificering (3 dagen) € 1.295,00 excl. 21% btw