Dirksen volgt de richtlijnen van het RIVM inzake het coronavirus. Lees hier onze maatregelen.

Doorzoek onze website

Door het aanbod van IP-diensten, zoals digitale televisie en een steeds grotere behoefte aan datatransmissie, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van glasvezelnetwerken. Of het hierbij nu gaat over verbindingen in het aansluitnet voor een operator of een lokaal netwerk in een kantoorgebouw; kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk om de kwaliteit van de verbindingen te waarborgen bij het aanleggen, aanpassen en onderhouden van glasvezelnetwerken. 

Wij bieden een breed aanbod van opleidingen en trainingen op het gebied van glasvezeltechniek. Het opleidingsprogramma glasvezeltechniek is modulair opgebouwd. Je kunt kiezen uit meerdere complete opleidingsprogramma’s die opleiden tot functies, zoals Monteur Fiber to the Home of Monteur glasvezeltechniek. Het is ook mogelijk om de modules uit deze opleidingsprogramma’s afzonderlijk van elkaar te volgen.

Certificering en hercertificering
Een groot aantal van de opleidingen sluit je af met een certificering dat onder toezicht staat van de Certification Board Telecom (CBT), zie ook bladzijde 7. Alleen medewerkers
met een geldig certificaat zijn geautoriseerd om te werken in de glasvezelnetwerken van diverse operators. Na het verlopen van de geldigheidsduur van de certificering, dien je je binnen 6 maanden opnieuw te certificeren via een hercertificering. 

Engineer glasvezeltechniek