Monteur glasvezeltechniek bovengronds

Met de opleiding monteur glasvezeltechniek bovengronds word je opgeleid tot gecertificeerd glasvezelmonteur bovengronds. Na de opleiding kan je volgens de geldende voorschriften werkzaamheden uitvoeren in de bovengrondse glasvezelnetwerken.
Indien je ook kennis en vaardigheden nodig hebt om te werken aan het ondergrondse glasvezelnetwerk, dan is het raadzaam om de opleiding Monteur glasvezeltechniek allround te volgen.
Prijs € 3.545,00 excl. 21% btw
Studieduur 10 dagen
Locatie(s) Maarssen
Studievorm(en) Opleiding inclusief certificering
(Her)certificering (1 dag)
Update training inclusief certificering (3 dagen)

Medewerkers die (gaan) werken in de bovengrondse glasvezelnetwerken van de diverse operators in Nederland.

Je kunt zich via deze pagina inschrijven voor de opleiding inclusief certificering, de (her)certificering of een update training inclusief certificering. Klik op direct inschrijven en maak jouw keuze.

PHTT2

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

De opleiding bestaat uit 5 afzonderlijke modules en een certificering. Elke module behandelt een onderdeel van de glasvezeltechniek dat deel uitmaakt van het vak monteur glasvezeltechniek
bovengronds.

  • Basiskennis glasvezeltechniek
  • Glasvezeltechniek kabels en geleidebuissystemen
  • Glasvezeltechniek fusielassen
  • Glasvezeltechniek verdelers
  • Glasvezeltechniek klantaansluitpunten
  • Certificering

Studieduur
10 dagen.

Certificering
De opleiding sluit je af met een theorie- en een praktijkexamen dat onder toezicht staat van de Certification Board Telecom. Bij voldoende resultaat voor beide examens ben je gecertificeerd ‘Monteur glasvezeltechniek bovengronds’ voor drie jaar. Na drie jaar vervalt de geldigheid van de certificering en dien je je opnieuw te laten certificeren.

In het kort
Tijdens deze update training wordt u op de hoogte gesteld van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied, innovaties die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd en nieuwe materialen en gereedschappen. Vervolgens wordt u getoetst op de kennis en vaardigheden van alle voorkomende werkzaamheden die nodig zijn om op verantwoorde wijze te werken in bovengrondse glasvezelnetwerken.

Voor wie?
De update training inclusief hercertificering is bedoeld voor deelnemers die al in het bezit zijn van het certificaat ‘Monteur glasvezeltechniek bovengronds’, maar waarvan de geldigheidsduur bijna is verlopen.

Voorkennis
Het certificaat ‘Monteur glasvezeltechniek bovengronds’ of de volgende certificaten: ‘Fiber Management Systemen: kabels en cablecords, fusielassen, kabelverdelers en klantaanlsuitpunten’ of ‘Glasvezel fusielassen en PAN/OSP-praktijk’.

Programma
De update training inclusief hercertificering start met het bespreken van nieuwe ontwikkelingen uit het vakgebied. Vervolgens legt u een theorie- en een praktijkexamen af. U wordt getoetst op de kennis en vaardigheden uit de opleiding Monteur glasvezeltechniek bovengronds.

Duur
3 dagen.

Locatie certificering
Maarssen.

Certificaat
De update training sluit je af met een theorie- en een praktijkexamen dat onder toezicht staat van de Certification Board Telecom. Bij voldoende resultaat voor beide examens beb je gecertificeerd ‘Monteur glasvezeltechniek bovengronds’ voor drie jaar. Na drie jaar vervalt de geldigheid van de certificering en dien je je opnieuw te laten certificeren.

Startdatum

Cursusplaats

Studievorm

** Maarssen Opleiding inclusief certificering
** Maarssen (Her)certificering (1 dag)
** Maarssen Update training inclusief certificering (3 dagen)
** Neem voor meer informatie contact op met de afdeling planning via telefoonnummer 026 - 3 544 644.

Studievormen

Opleiding inclusief certificering € 3.545,00 excl. 21% btw
(Her)certificering (1 dag) € 495,00 excl. 21% btw
Update training inclusief certificering (3 dagen) € 1.295,00 excl. 21% btw