Glasvezeltechniek voor projectleiders/uitvoerders

Door het aanbod van diensten, zoals digitale televisie, Voice over IP en Video over IP, stijgt de vraag naar glasvezelverbindingen. Of het hierbij nu gaat over verbindingen in het aansluitnet van een operator of een lokaal netwerk, kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk om de kwaliteit van de verbindingen te waarborgen. Speciaal voor projectleiders, uitvoerders en toezichthouders biedt Dirksen een training die gericht is op de praktische toepassing en installatie van glasvezelnetwerken om de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden te waarborgen.
Prijs € 495,00 excl. 21% btw
Studieduur 2 dagen
Locatie(s) Maarssen
Studievorm(en) Training inclusief certificering

Projectleiders, uitvoerders, toezichthouders en werkvoorbereiders die betrokken zijn bij de aanleg en het onderhoud van glasvezelnetwerken en kennis nodig hebben om leiding te geven aan de monteurs en de kwaliteit te bewaken van de werkzaamheden.

PHTT2
"Deze training bood me een allround kennis over glasvezel. Ik weet nu welke producten worden toegepast binnen de glasvezelinfrastructuren en kan er beter over mee praten met mijn collega's die werken in de glasvezelgebieden."
Ed van Kessel, senior supervisor van de afdeling koperinfra bij KPN

De training Basiskennis glasvezeltechniek of je hebt de kennis en vaardigheden uit deze training op een andere manier verkregen.

Voorkennis

Basiskennis glasvezeltechniek € 450,00

Tijdens de training maak je kennis met de meest voorkomende producten en concepten die worden toegepast binnen de glasvezelinfrastructuren. De training bestaat uit een presentatie die wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en demonstraties gericht op de installatie van de diverse onderdelen binnen een glasvezelinfrastructuur. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

  • netwerkconcepten
  • typen glasvezelkabels en buizen
  • typen handholes
  • typen lasmoffen, toepassingen en installatie aspecten
  • typen optische verdelers, toepassingen en installatie aspecten
  • typen klantaansluitpunten, toepassingen en installatie aspecten
  • patchcords en pigtails
  • rangeren in verdelers
  • veiligheid bij het werken met glasvezels (passief en actief)
  • meettechnieken.

Studieduur
2 dagen.

Certificering
De training sluit je af met een theorietoets. Bij voldoende resultaat ontvang je het certificaat 'Glasvezeltechniek voor projectleiders/uitvoerders' met een geldigheidsduur van drie jaar. Na drie jaar vervalt de geldigheid van de certificering en dien je je opnieuw te laten certificeren.

Kosten
inclusief voorbereidingskosten, lesmateriaal, certificering, koffie, thee en lunches.

Startdatum

Cursusplaats

Studievorm

** Maarssen Training inclusief certificering
** Neem voor meer informatie contact op met de afdeling planning via telefoonnummer 026 - 3 544 644.

Studievormen

Training inclusief certificering € 495,00 excl. 21% btw