Eurofiber certificering

Na het goed afronden van deze certificering heb je kennis van de regelgeving uit het Eurofiber Technisch Uitvoerings Protocol en kun je op een verantwoorde wijze werkzaamheden uitvoeren in het glasvezelnetwerk. Tevens heb je inzicht in het belang van de verbinding voor de klant van Eurofiber.
Prijs € 265,00 excl. 21% btw
Studieduur 1 dag
Locatie(s) Maarssen
Studievorm(en) Training inclusief certificering

Iedereen die in het actieve glasvezelnetwerk van Eurofiber gaat werken en voor iedereen met een aflopend Eurofiber certificaat die willen blijven werken in het actieve glasvezelnetwerk van Eurofiber.

PHTT2
"De certificering werpt duidelijk zijn vruchten af; het minimaliseert storingen, terwijl er meer aan het glasvezelnetwerk wordt gewerkt. Ook onze aannemers zien de toegevoegde waarde van deze certificering en werken er graag aan mee."
Arian de Korte, Director Network Deployment bij Eurofiber

Functiegerelateerd Dirksen-certificaat of gelijkwaardig.

Na het met succes afronden van de certificering Eurofiber heb je kennis van:

 • opbouw Eurofiber netwerk
 • klanten en partners van Eurofiber
 • materialen en componenten in het Eurofiber netwerk
 • de processen voor het werken aan het netwerk
 • hoe de communicatielijnen met en binnen Eurofiber werken
 • aan- en afmeldproces
 • het toepassen van het Technisch Uitvoering Protocol
 • het belang van de verbindingen voor de klant van Eurofiber
 • het belang van kwalitatief goed uitgevoerd werk
 • het doel van het sanctiebeleid
 • het belang van een goede oplevering
 • het belang van de tool veldwerk

Studieduur
1 dag.

Trainingslocatie
Industrieweg 10a,3606 AS Maarssen

Certificering
De training sluit af met een theorietoets. Bij voldoende resultaat ontvang je het certificaat 'Werken in het actieve glasvezelnetwerk van Eurofiber'. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Kosten
De prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunches.

Bij aanmelding van een groep bedragen de kosten € 2.495,- per groep van maximaal 12 deelnemers (excl. btw), inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunches. Vul het contactformulier in en één van onze opleidingsadviseurs neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Succesvol certificeringsprogramma netwerkmonteurs krijgt vervolg

Certificering minimaliseert storingen, terwijl er meer aan het glasvezelnetwerk wordt gewerkt

Eurofiber is gestart met de hercertificering van alle medewerkers die betrokken zijn bij de uitbreiding- en onderhoudswerkzaamheden aan zijn glasvezelnetwerk. De verplichte persoonlijke certificering geldt zowel voor monteurs van geselecteerde aannemers die werk uitvoeren aan het netwerk, als voor medewerkers van Eurofiber zelf. Zij moeten in de komende periode een training doorlopen en een examen afleggen om zich opnieuw te kwalificeren. Sinds Eurofiber eind 2010 met het certificatieprogramma begon, is het aantal storingen, veroorzaakt door werkzaamheden, tot een minimum teruggebracht. Dit terwijl er juist meer aan het netwerk wordt gewerkt. Maandelijks worden er 1.600 tot 1.700 werkzaamheden verricht aan het netwerk. 

Daling incidenten ondanks snelle uitbreiding en intensief onderhoud
“De certificering werpt duidelijk zijn vruchten af”, aldus Arian de Korte, Director Network Deployment van Eurofiber. “Ondanks de snelle groei van ons netwerk en het intensieve onderhoud dat we uitvoeren om de kwaliteit van de verbindingen optimaal te houden, zijn er in de afgelopen drie jaar relatief aanzienlijk minder incidenten door werkzaamheden geweest. Ook onze aannemers zien de toegevoegde waarde van de certificering. Ze werken er graag aan mee.”

Kennis procedures netwerkwerkzaamheden opfrissen
De training voor hercertificering wordt gegeven door Dirksen Opleidingen, die ook al de eerdere certificeringsopleidingen voor Eurofiber verzorgde. Doel van de training is te blijven garanderen dat het werk volgens afgesproken procedures verloopt. Aan de hand van praktijkcases wordt de kennis van de deelnemers opgefrist en worden ze zich bewustgemaakt van de impact die hun werk op het netwerk heeft. Sinds de introductie van het certificeringsprogramma eind 2010, kwalificeerden in totaal 1.100 mensen zich.

Bron: http://www.eurofiber.com/2014/02/succesvol-certificeringsprogramma-netwerkmonteurs-krijgt-vervolg/

Startdatum

Cursusplaats

Studievorm

** Maarssen Training inclusief certificering
** Neem voor meer informatie contact op met de afdeling planning via telefoonnummer 026 - 3 544 644.

Studievormen

Training inclusief certificering € 265,00 excl. 21% btw