Digitale elektronica 1

Na deze cursus beschik je over basiskennis van digitale elektronica. Deze kennis is onmisbaar voor medewerkers die werken aan elektronische apparatuur.
Prijs € 350,00
Studieduur 3 maanden bij een studietempo van 6-8 uur per week
Locatie(s) Maarssen
Studievorm(en) Zelfstudie met online begeleiding
Zelfstudie met online begeleiding + 1 klassikale lesdag

Voor wie

Je volgt de cursus Digitale elektronica 1 als je ruime kennis van de elektronica wilt hebben. Dat kan zijn voor verdere scholing of voor je dagelijkse werk.

Printplaat

Voorkennis

Je dient ruime kennis van elektriciteitsleer te hebben, bijvoorbeeld door het volgen van de cursus Elektriciteitsleer en Analoge elektronica.

Doel

Werken met poortschakelingen, (geklokte) FlipFlops, FlipFlop schakelingen, digitale IC’s, multiplexing en demultiplexing en halfgeleidergeheugens.

Programma

De cursus Digitale elektronica 1 is zeer praktijkgericht; je krijgt veel voorbeelden en opdrachten die je gaat uitwerken. Door het onderdelenpakket te gebruiken leer je componenten herkennen en ervaar je de elektrische eigenschappen in schakelingen van deze componenten. Combineer je het onderdelenpakket met de simulatiesoftware MultiSim, dan krijg je optimaal inzicht in de werking van de schakelingen.

  • inleiding digitale techniek
  • binaire getallen en codes
  • poortschakelingen
  • flipflops
  • digitale IC's
  • halfgeleider geheugens
  • AD-en DA-omzetters
  • meetinstrumenten voor digitale schakelingen

Examen en materiaal
Deze module sluit je af een Dirksen-examen. Als je hiervoor slaagt, ontvang je een certificaat. Je ontvangt bij deze cursus een gratis examentraining.

Onderdelenpakket 
In vrijwel alle lessen zijn opdrachten verwerkt, waarbij je met een basis en digitaal onderdelenpakket en multimeter metingen verricht aan zelf gebouwde elektronische schakelingen. Hierdoor vergroot je je praktische vaardigheden. Je kunt de multimeter via Dirksen aanschaffen of een eigen multimeter gebruiken, mits je daarmee ook wisselstroom kunt meten. Het digitaal onderdelenpakket wordt standaard bij de cursus geleverd. Je maakt bij deze cursus ook gebruik van het basis onderdelenpakket uit de cursus Elektriciteitsleer. Indien je niet in het bezit bent van dit onderdelenpakket, kun je dit pakket bij inschrijving bijbestellen. 

Simulatiesoftware MultiSim
Naast het werken met het onderdelenpakket kun je ook gebruikmaken van simulatiesoftware MultiSim. Daarmee beschik je over een groot aantal componenten en gesimuleerde meetapparatuur. Je kunt dan gecompliceerde schakelingen opbouwen en testen, zonder het risico dat je dure elektronische onderdelen beschadigt. Je kunt MultiSim via Dirksen aanschaffen. Klik hier voor meer informatie over MultiSim.

Studievormen

Kies de studievorm die bij je past:

Zelfstudie met online begeleiding
Je studeert op jouw manier, waar en wanneer je wilt en wordt daarbij online begeleid door een docent. Via de online leeromgeving maakt je je studieplanning, heb je contact met je docent en kun je binnen enkele seconden je huiswerk controleren. Waardeer je de studievrijheid van een zelfstudie, maar wil je graag een extra steuntje in de rug, kies dan voor één van de onderstaande studievormen:

Zelfstudie met online begeleiding + 1 klassikale lesdag
Tijdens de klassikale lesdag geeft de docent een toelichting op de te bestuderen lesstof en ben je in de gelegenheid direct vragen te stellen aan docenten en medestudenten. De klassikale lesdag wordt verzorgd in ons trainingscentrum in Maarssen.

Planning

Startdatum

Cursusplaats

Studievorm

14-04-2020 Maarssen Zelfstudie met online begeleiding + 1 klassikale lesdag
De training staat gepland op 14 april 2020.
15-12-2020 Maarssen Zelfstudie met online begeleiding + 1 klassikale lesdag
De training staat gepland op 15 december 2020.
** Neem voor meer informatie contact op met de afdeling planning via telefoonnummer 026 - 3 544 644.

Kosten

Studievormen

Zelfstudie met online begeleiding € 350,00
Zelfstudie met online begeleiding + 1 klassikale lesdag € 495,00

Materialen

Examen Digitale techniek 1 (DT1) Ter info € 115,00
Multimeter digitaal Facultatief € 37,19 excl. 21% btw
Onderdelenpakket Basis Facultatief € 37,19 excl. 21% btw
Onderdelenpakket Digitaal Verplicht € 0,00
Simulatiesoftware MultiSim Facultatief € 78,51 excl. 21% btw

Relevante andere opleidingen

Basis elektronica € 980,00
Basis elektronica bootcamp € 7.995,00
Digitale elektronica 2 € 405,00
Digitale elektronica bootcamp € 2.995,00