Klassikale trainingen vinden zoveel mogelijk online plaats. Telecom infra opleidingen en examens gaan door. Bekijk hier onze coronamaatregelen.

Doorzoek onze website

Van hulpmonteur naar zelfstandig allround kopermonteur


Onlangs namen 5 studenten, die de BBL-opleiding Monteur telecommunicatie koperinfra hebben gevolgd, hun mbo-diploma in ontvangst. Zij zijn opgeleid tot allround kopermonteur bij VolkerWessels Telecom (VWT).

Groei van medewerkers merkbaar
Fred Straatsma, Directeur Services bij VWT, is tevreden met het resultaat. Fred: “Deze jongens zijn goede en harde werkers, maar hebben minder met school. Het sterke van Dirksen is dat zij de theorie goed weten te koppelen aan de praktijk en zij de studenten zodanig weten te begeleiden en stimuleren, dat ze hun mbo-diploma kunnen behalen en zich van daaruit verder kunnen ontwikkelen. Dirksen Opleidingen is al 20 jaar naar volle tevredenheid onze opleidingspartner.”

Wilco Versteegh, manager uitvoering bij VWT en praktijkbegeleider, voert FiT-gesprekken met de medewerkers. In deze gesprekken staat de ontwikkeling van het personeel centraal staat en wordt er gekeken naar wat de medeweker zelf wil en hoe dit aansluit bij de toekomst van het bedrijf. Dit kan resulteren in (bij)scholing en/of persoonlijke coaching. Wilco: “Met de BBL-opleiding Monteur telecommunicatie koperinfra kunnen wij onze mensen na de kabel- en hoofdverdelertrainingen van Dirksen breder scholen met het idee ze in de toekomst door te laten stromen naar niveau 4. Vooraf aan de opleiding is er een 0-meting en na afloop een eindmeting. Hierdoor doen de studenten aan zelfreflectie en krijgen zij inzicht in de groei die ze doormaken. Wij merken dat deze jongens gegroeid zijn sinds zij hun opleiding hebben afgerond. Ze hebben meer zelfvertrouwen, zijn betrokken en makkelijker in de omgang met mensen, kunnen klantgericht handelen en tonen eigenaarschap.”

Dit is de derde mbo-2 koperinfra groep die wij samen met Dirksen klaargestoomd hebben tot zelfstandig allround kopermonteur. Momenteel is er ook een groep bezig met mbo-4 glasvezelinfra. De samenwerking verloopt goed. Wij luisteren goed naar elkaar, goede begeleiding, zaken worden tijdig teruggekoppeld, planning van colleges gebeurt in overleg en de invulling van de modules is bespreekbaar,” aldus Wilco.

Het tweede jaar al zelfstandig aan het werk
Kevin van den Akker heeft zijn mbo-diploma op zak en kijkt tevreden terug op de opleiding. Kevin: “Ik begon bij VWT als hulpmonteur en kreeg interesse in het laswerk. Ik ben eerst de trainingen hoofd- en kabelverdelers bij Dirksen gaan volgen om meer te weten te komen over dit vakgebied en om te kijken of ik echt die kant op wilde gaan. De trainingen waren voor mij een mooie bevestiging en ik ben vervolgens de mbo-opleiding Monteur telecommunicatie koperinfra gaan volgen. Een goed georganiseerde opleiding, duidelijk en praktijkgericht: ik zal het zeker aanbevelen. Het eerste jaar van de opleiding ging ik onder begeleiding van een collega werkzaamheden verrichten aan het kopernetwerk. Het tweede jaar mocht ik al samen met een klasgenoot zelfstandig met de bus op pad. De verdeling tussen theorie en praktijk is goed en de docenten zijn gepassioneerd. Ze geven leuk les en ze willen je graag iets leren. De studiebegeleiding was ook goed geregeld, die stok achter de deur had ik soms nodig.” Kevin wil graag verder groeien naar uitvoerder. Er is al gesproken over een mbo-4 opleiding, maar eerst wil hij nog even genieten van dit behaalde succes.


Ook iets voor jouw nieuwe of huidige medewerkers?
Voor de monteur telecommunicatie infra bieden wij verschillende BBL-leertrajecten. Je kunt kiezen voor een tweejarige opleiding binnen de koperinfrastructuren, glasvezelinfrastructuren of coaxinfrastructuren. Het programma wordt onder andere samengesteld uit opleidingen die leiden tot door de telecommunicatiebranche erkende certificaten.

Een intakeprocedure maakt duidelijk over welke competenties je medewerker al beschikt en welke nog moeten worden aangevuld. De opleiding wordt samen met het bedrijf ingevuld, zodat het leren zowel op de opleiding als in de praktijk wordt gerealiseerd en tevens afgestemd is op de behoefte van je bedrijf.

Interesse? Neem dan eens contact op met onze opleidingsadviseur Thijs Groenen via 026 - 3 544 656 of tgroenen@dirksen.nl. Hij bespreekt graag met je de mogelijkheden.