Onze klassikale trainingen zijn weer gestart. Bekijk in onze cursuskalender welke trainingen je kunt volgen.

Doorzoek onze website

Docent doceert persoonlijke groei

Bij Hogeschool Dirksen zien we dat de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt beter kan. Vooral binnen de vakgebieden ICT, techniek en telecom gaan de ontwikkelingen snel en is de behoefte van bedrijven naar ambitieuze medewerkers die zich willen bekwamen in hun vak groot. Bij Hogeschool Dirksen doceren we techniek. Maar dat niet alleen. We maken het plaatje compleet met een stuk persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling
Die persoonlijke ontwikkeling is toegevoegd als apart vak. We noemen het: WBO - Werkzaamheden Eigen Beroepsvorming. Bij dit vak staat persoonlijke groei centraal.

We praten onder andere over:

  • Hoe kom jij persoonlijk over?
  • Hoe sterk sta je in je schoenen?
  • Hoe stel jij je persoonlijke doelen?
  • Durf jij je project te presenteren aan het managementteam?
  • Hoe maak je een goede rapportage (van verhalend naar proces beschrijvend).


WBO doceren we tijdens al onze reguliere twee- en vierjarige hbo-studies. Anneke Lubbers is één van de docenten.

Softskills
Docent Anneke: “Persoonlijke ontwikkeling is minstens zo belangrijk als vakkennis ontwikkeling. Ik heb zelf een achtergrond als hts’er Technische informatica en weet daarom goed dat alleen je vakkennis niet voldoende is voor het succesvol afronden van projecten. Ook je softskills doen er toe!”

Studiepunten voor werkzaamheden
Onze hbo-studies zijn regulier erkend door het ministerie. Daarom moeten we als opleider aan een aantal eisen voldoen. Werkzaamheden die een student al doet, op zijn of haar werk, mogen we omzetten in studiepunten in de module WBO. WBO is goed voor 15 van de 60 studiepunten die je per studiejaar haalt. De student beschrijft in een verslag de link met het geleerde in de praktijk.”