Doorzoek onze website

Training installeren laadpalen in trek bij installateurs en zzp’ers

Sinds maart 2020 zijn laadpalen verplicht bij parkeerplaatsen met meer dan 10 parkeerplekken. Dit geldt voor nieuwe woon- en utiliteitsgebouwen en bestaande woon- en utiliteitsgebouwen die ingrijpend worden gerenoveerd. Bij bestaande utiliteitsgebouwen met meer dan 20 parkeervakken op hetzelfde terrein moet vanaf 2025 minimaal 1 oplaadpunt zijn aangelegd. Veel installateurs en zzp’ers zijn al druk bezig met het aanleggen van de laadinfrastructuur voor gebouweigenaren. Ben jij op zoek naar kennis over laadinfra, voor jezelf of voor je medewerkers, dan ben je bij Dirksen Opleidingen aan het juiste adres. 

Aan de slag voor een goede laadinfrastructuur
Nederland is goed in het realiseren van oplaadpunten. Er staan nergens zoveel openbare oplaadpunten per vierkante kilometer als in ons land. Om de groei van het aantal elektrische auto’s in Nederland bij te benen zijn in 2021, naar schatting van de rijksoverheid, 213 nieuwe oplaadpunten per werkdag nodig en in 2025 per werkdag 550.* Naast laadpalen in het publieke domein is er een enorme behoefte aan laadpalen in het particuliere domein.

Kans voor elektriciens, uitzendbureaus en zzp’ers
Voor de aanleg van laadpalen zijn goed opgeleide adviseurs en monteurs nodig. Een kans voor elektriciens, installateurs en zzp’ers die van de installatie van laadinfrastructuur hun specialiteit willen maken. Want door de verschillende variaties aan laadpalen, laadmogelijkheden, elektrische auto’s en beschikbare vermogens is het een hele klus om alles op elkaar af te stemmen.

Slimme plaatsing van de laadpaal
We merken dat er veel vraag is naar kennis omtrent laadpaal installatie. Als eerste moet je goed nadenken over de locatie van de laadpaal. Je kunt de kortste route naar de meterkast nemen voor de laagste aanlegkosten, maar ook kan de optimale bereikbaarheid vanaf meerdere parkeervakken de voornaamste drijfveer zijn. Door slimme plaatsing van laadpalen kun je zorgen voor meer gebruiksgemak, zoals onnodige autoverplaatsingen, tijdsverlies en vroegtijdige behoefte aan uitbreiding van het aantal laders.

Welke voorkennis heb je nodig voor de installatie van laadpalen?
Heb je al ervaring met elektrotechniek? Dan heb je zeker een voorsprong. Voor onze cursus is een elektrotechnische vooropleiding op vmbo-niveau en/of ervaring met 230V/380V installatiematerialen en gereedschap gewenst. Beschik je hier niet over? Dan is de eendaagse training NEN 3140/NEN 1010 een goede opstap om deze training te kunnen volgen.

Maatwerktrainingen voor groepen
Wij verzorgen de training installeren laadpalen ook voor groepen en in-company. De training wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en plaats die jou het beste schikt. Het leerprogramma kan worden afgestemd op de specifieke situatie, soorten laadpalen en de risico’s in een bepaalde branche. Uitzendbureaus en detacheringsbureaus die snel, grote groepen mensen basiskennis willen bijbrengen, helpen wij ook graag op weg. Vraag naar de maatwerk opties.

Wanneer start de volgende training installeren laadpalen?
Bekijk de startdata

Hulp nodig?
Neem contact op met onze studieadviseur:

Wilfried Buijs

Wilfried Buijs
studieadvies@dirksen.nl
026 - 3 544 650