Je kunt bij ons op veilige wijze klassikale trainingen volgen en examen doen. Bekijk hier onze coronamaatregelen.

Doorzoek onze website

In tijden van corona: Eerste drie studenten studeren online af aan Hogeschool Dirksen

14-04-2020

Aan Hogeschool Dirksen zijn de eerste drie studenten succesvol online afgestudeerd. Vanwege het coronavirus kon er geen fysiek afstudeermoment zijn, maar na improviseren en geslaagde testsessies van de examencommissie, konden de drie studenten hun getuigschrift halen.

Johan van Os, Arun Skelly en Tom Miltenburg hadden daarmee de primeur sinds de beperkende maatregelen werden afgekondigd die op deze wijze hun getuigschrift hebben behaald. Ze studeerden allemaal af aan de Hogeschool Dirksen richting Technische informatica. Tom vertelt dat hij afstudeerde voor zijn Associate Degree Industriële automatisering. Hij besteedde zijn presentatie aan een project van zijn werkgever Bosman Van Zaal; bij een bloemenkwekerij voerde hij een automatiseringsslag uit. Ze kweken daar jaarlijks 5,4 miljoen lelies. Voor de besturing van de containers ontwierp hij het bestaande besturingssysteem opnieuw.

Tom is erg blij dat het goed is gekomen. “Gelukkig hebben de ontwikkelingen rondom het coronavirus geen roet in het eten gegooid, alhoewel ik wel liever ‘gewoon’ was afgestudeerd, is het heel goed verlopen door dit passend alternatief. En daar zat ik dan, achter mijn laptop om de verdediging in de camera te doen. Ik ben blij dat Dirksen met mij naar een mogelijkheid heeft gezocht om toch mijn studie te kunnen afronden. Na een paar jaar hard buffelen is het fijn om te kunnen zeggen dat ik geslaagd ben.”

Interesse in een hbo-studie?
Bekijk ons opleidingsaanbod