Dirksen volgt de richtlijnen van het RIVM inzake het coronavirus. Lees hier onze maatregelen.

Doorzoek onze website

De technicus van nu: klaar voor de energietransitie

Donderdag 12 maart 2020

Bent u klaar voor de energietransitie? Na het volgen van het seminar ‘De technicus van nu: klaar voor de energietransitie’ wel! Deze middag nemen we u mee in de nieuwste ontwikkelingen rondom opleiding en ontwikkeling voor de energietransitie. Hierbij leggen we de nadruk op de skills die u (en/of uw team) nodig heeft om technisch bij te dragen aan de energietransitie. U wordt geïnspireerd, krijgt praktische handvatten en maakt kennis met de breedte van ons opleidingsprogramma; van laadpalen tot zonnepanelen en van energiemanagement tot NEN-regelgeving. 

Voor wie
Het seminar is gericht op consultants, leidinggevenden en hr- & opleidingsprofessionals die werken in de energie- en installatietechniek.

Welke twee workshops volgt u?

1. Sustainability in uw organisatie – een quickscan

Hoe zit het met het thema sustainability / duurzaamheid in uw eigen organisatie? Na het volgen van deze workshop bent u in staat om in een korte tijd inzicht te krijgen in de relevante sustainability thema’s voor uw organisatie. We gebruiken bekende frameworks, zoals de SDGs en Donut Economie. U gaat naar huis met een overzicht welke indicatoren belangrijk zijn voor uw organisatie en een begin van een actieplan met meetbare doelen. Deze workshop is ook interessant voor bedrijven die al stappen hebben gezet, maar die graag nog een check willen doen in de volle breedte van sustainability.

2. IOT: gebouwautomatisering

Hoe kunnen wij efficiënter met energie omgaan? Om in te spelen op de energietransitie en de overgang naar een alternatief voor diesel- en benzinemotoren gaan wij de energie, die wij thuis en op de zaak opwekken, efficiënter inzetten. We brengen in kaart wanneer er energie wordt verbruikt. Wanneer gaat de lamp aan? Wanneer gaat de vaatwasser aan? Wanneer gaat de wasmachine aan?

De eerste stap wordt om de opgewekte energie direct in te zetten, in plaats van terug te leveren aan de netbeheerder. Misschien kunt u beter ’s avonds douchen dan ’s ochtends, zodat het water overdag kan opwarmen. De vaatwasser kan ook wel rond 14u draaien in plaats van 21u.

In de workshop Internet-of-Things: gebouwautomatisering gaat u aan de gang met:

  • De energievraag in een gebouw;
  • Zelf energie opwekken;
  • Efficiënte inzet opgewekte energie.


3. Cyber Security

Hoe beveiligt u informatie en slimme installaties? Als wij installaties benaderbaar maken, moeten we wel zorgen dat deze niet benaderbaar zijn voor kwaadwillenden. Er komt een steeds grotere overlap tussen IT en OT (Information Technology en Operational Technology). Tijdens de workshop bent u bezig met bewustwording en de realisatie van cyber security. 

4. Technische systeemleer

Wat is het profiel van de professional die zich met de energietransitie bezighoudt? Energieprofessionals moeten van vele markten thuis zijn en verstand hebben van verschillende technieken. Systeemleer biedt handige handvatten om verbanden te zien tussen verschillende specialisaties, zoals elektrotechniek, thermodynamica en procestechnologie. Zo bewaart de professional overzicht bij het ontwerp en onderhoud van complexe installaties waar al deze technieken samenwerken.

Programma

13.00    Ontvangst

13.30    Gezamenlijke opening

13.45    Wat zijn de consequenties van de energietransitie voor u? door Tanya Bakker

14.15    Pauze

14.30    Energietransitievraagstukken: weet u welke kennis hiervoor nodig is? door Kees Pieters

15.15    Pauze

15.30    Workshopronde 1

16.10    Workshopronde 2

16.45    Gezamenlijke afsluiting

17.00   Borrel 

Investering
Het bijwonen van dit seminar kost 100 euro. Op de dag zelf krijgt u een goody bag inclusief opleidingsvoucher met een tegoed van 150 euro. Deze voucher is overdraagbaar aan collega’s binnen uw organisatie. 

Meer weten?
Neem contact op met Martijn Caelen, tel. 026-3544623. 

Locatie
Dirksen Opleidingscentrum
Nijverheidsweg 21
6662 NG Elst (Gld.) 

Aanmelden
Het seminar is gericht op consultants, HR & opleidingsprofessionals en directies werkzaam in de energie- en installatietechniek. Er er is plek voor maximaal 50 personen. Vol = vol. Aanmelden kan via onderstaande button.

Aanmelden