Robotica met Real-Time UML

Stap met Dirksen in de bijzondere wereld van de robotica! Je leert in de cursus Robotica een applicatie ontwerpen in een real-time omgeving van de robotica. Dit is niet alleen interessant, maar ook erg leuk! Je maakt hierbij gebruik van Unified Modeling Language (UML) en de Asuro Robot praktijkkit. Voordat je met de praktijkkit de applicatie bouwt, ontwerp je deze eerst op papier met UML. UML is een veelzijdige grafische modelleertaal, waarmee je het hele proces, van probleemstelling tot aan applicatieontwerp en oplossing, beschrijft en vastlegt. Je bespaart hiermee tijd en ontwikkelkosten. Bovendien blijft de informatie hiermee goed bewaard, zodat de applicatie eenvoudig getest, onderhouden en aangepast kan worden.
Prijs € 795,00
Studieduur 5 - 6 maanden bij een studietempo van 6-8 uur per week.
Studievorm(en) Zelfstudie met online begeleiding

Ontwerpers en programmeurs van bijvoorbeeld mechatronische toepassingen, toepassingen van robotica en andere complexe software.

 

PMC Industriele automatisering

Dit is een cursus op hbo-niveau en maakt ook onderdeel uit van ons hbo programma Technische informatica met de afstudeerrichting Industriële automatisering. Als voorkennis geldt kennis op het niveau van de cursussen Programmeren in C++ en Mechatronica. Verder enige kennis van de Engelse taal, zodat je bronnen, zoals fora op het internet en internationale vakliteratuur kunt raadplegen.

Voorkennis

Programmeren in C++ € 595,00
Mechatronica € 455,00

De door jou ontworpen applicatie beoordeelt uw docent op techniek, inhoud en bijgeleverde rapportage. Zo weet je zeker of je de juiste ontwerpbeslissingen hebt gemaakt!

Programma

 • Opbouw Unified Modeling Language
 • Klasse- en objectdiagrammen toepassen
 • OCL toepassen in modelleringswerkzaamheden
 • Use Case diagrammen toepassen en Use case templates opstellen als onderdeel van het ontwerpproces
 • Interactiediagrammen toepassen
 • Toestandsdiagrammen toepassen
 • Component en Deployment diagrammen toepassen
 • Activiteitsdiagrammen toepassen
 • Applicatie en implementatiestadium (casus)
 • Ontwerppatronen toepassen in een iteratief ontwerp
 • Inleiding in de Robotica
 • Praktijkopdracht

 
Extra's
Bij deze cursus ontvang je een Asuro Robot praktijkkit, waarmee je een applicatie bouwt. Daarnaast ontvang je het boek Praktisch UML als begeleidende literatuur, naslagwerk en verdieping. Je past in de cursus UML toe om het hele ontwerpproces te beschrijven en vast te leggen.

Studiebelasting
De gemiddelde studiebelasting voor deze cursus is 5 - 6 maanden bij een studietempo van 6-8 uur per week.

Studievorm
10 schriftelijke lessen met begeleiding via DirksenPlaza. De praktijkopdracht maak je onder begeleiding van een docent.

Aanvang
Gehele jaar.

Examen
Deze cursus sluit je af met een praktijkopdracht Robotica met gebruikmaking van UML en de Asuro Robot praktijkkit. Als je hiervoor slaagt, ontvang je het diploma ' Robotica'. Ben je benieuwd wat met de Asuro Robot praktijkkit mogelijk is, bekijk hier een voorbeeld.

Kosten
inclusief lesmateriaal en Asuro Robot kit.

Studievormen

Zelfstudie met online begeleiding € 795,00