Kopstudie industriële automatisering

Door te kiezen voor de kopstudie industriële automatisering van Dirksen Opleidingen wordt u allround opgeleid in het automatiseren van productie- en beheersingsprocessen. U oefent tijdens uw studie met PLC’s, microcontrollers, printplaten en schakelingen. Alles gericht op een optimale samenvoeging in industriële netwerken. De opleiding bestaat uit zes praktijkgerichte modules die u stuk voor stuk afsluit met een examen. Slaagt u voor alle examens, dan ontvangt u het gerenommeerde diploma ‘Kopstudie industriële automatisering’. Bovendien levert dit vrijstelling op voor vier modules uit het programma van HBO Technische informatica van Hogeschool Dirksen. Wacht niet langer en start nu met deze complete opleiding bij Dirksen!
Prijs € 2.295,00
Studieduur 30 maanden bij een studietempo van 6-8 uur per week
Studievorm(en) Opleiding

U werkt in de (industriële) elektronica, de industriële automatisering of een aanverwant vakgebied en heeft te maken met het automatiseren van productie- en beheersingsprocessen.

PMC Industriele automatisering

U heeft kennis van analoge en digitale techniek, bijvoorbeeld via onze combinatieopleiding Basis elektronicus. Ook heeft u kennis van de Engelse taal op havo-niveau (een deel van het cursusmateriaal is in het Engels).

Deze kopstudie bestaat uit zes afzonderlijke modules binnen het leertraject van industriële automatisering. Alle modules zijn zeer praktijkgericht.

U leert productie- en beheersingsprocessen automatiseren met onder andere de Programmable Logic Controller (PLC). Hierbij maakt u gebruik van PLC-simulatiesoftware waarmee u de werking van een PLC simuleert. U leert verschillende methoden om microcontrollers te programmeren en hiermee schakelingen te bouwen. Daarbij gebruikt u printplaten met complete schakelingen, die u kunt samenvoegen tot toepassingen en systemen. U ervaart hoe al deze onderdelen met elkaar samenwerken in industriële netwerken. In de Engelstalige module Mechatronica leert u tenslotte hoe mechanische systemen worden ontworpen in samenhang met een bijbehorend elektronisch regelsysteem. 

Programma

  • meet- en regeltechniek
  • PLC-programmeren
  • inleiding programmeren voor microcontrollers
  • praktijkmodule microcontrollers
  • netwerken industriële automatisering
  • mechatronica

Examens
Iedere module sluit u af met een Dirksen-examen. Als u voor alle examens slaagt, ontvangt u het gerenommeerde diploma 'Kopstudie industriële automatisering'. Dit diploma geeft u recht op vrijstelling voor vier modules uit het programma van HBO Technische informatica van Hogeschool Dirksen.

Extra's
De modules worden geleverd inclusief de PLC-simulatiesoftware en PIC-microcontroller (bij de prijs inbegrepen).

Studievormen

Opleiding € 2.295,00

Materialen

Examen Meet- en regeltechniek Ter info € 125,00
Examen Netwerken industriële automatisering Ter info € 115,00
Examen PLC programmeren Ter info € 125,00
Examen Praktijkmodule Microcontrollers Ter info € 130,00