Digitale techniek 1

Na deze cursus beschikt u over basiskennis van digitale techniek. Deze kennis is onmisbaar voor medewerkers die werken aan elektronische apparatuur.
Prijs € 350,00
Studieduur 3 maanden bij een studietempo van 6-8 uur per week
Studievorm(en) Zelfstudie met online begeleiding
Zelfstudie met online begeleiding + 1 klassikale lesdag

U volgt de cursus Digitale techniek 1 als u ruime kennis van de elektronica wilt hebben. Dat kan zijn voor verdere scholing of voor uw dagelijkse werk.

PMC Industriele automatisering

U dient ruime kennis van elektriciteitsleer te hebben, bijvoorbeeld door het volgen van de cursus Elektriciteitsleer en Analoge techniek.

Werken met poortschakelingen, (geklokte) FlipFlops, FlipFlop schakelingen, digitale IC’s, multiplexing en demultiplexing en halfgeleidergeheugens.

De cursus Digitale techniek 1 is zeer praktijkgericht; u krijgt veel voorbeelden en opdrachten die u gaat uitwerken. Door het onderdelenpakket te gebruiken leert u componenten herkennen en ervaart u de elektrische eigenschappen in schakelingen van deze componenten. Combineert u het onderdelenpakket met de simulatiesoftware MultiSim, dan krijgt u optimaal inzicht in de werking van de schakelingen.

  • inleiding digitale techniek
  • binaire getallen en codes
  • poortschakelingen
  • flipflops
  • digitale IC's
  • halfgeleider geheugens
  • AD-en DA-omzetters
  • meetinstrumenten voor digitale schakelingen

Examen en materiaal
Deze module sluit u af een Dirksen-examen. Als u hiervoor slaagt, ontvangt u een certificaat. U ontvangt bij deze cursus een gratis examentraining.

Onderdelenpakket 
In vrijwel alle lessen zijn opdrachten verwerkt, waarbij u met een basis en digitaal onderdelenpakket en multimeter metingen verricht aan zelf gebouwde elektronische schakelingen. Hierdoor vergroot u uw praktische vaardigheden. U kunt de multimeter via Dirksen aanschaffen of een eigen multimeter gebruiken, mits u daarmee ook wisselstroom kunt meten. Het digitaal onderdelenpakket wordt standaard bij de cursus geleverd. U maakt bij deze cursus ook gebruik van het basis onderdelenpakket uit de cursus Elektriciteitsleer. Indien u niet in het bezit bent van dit onderdelenpakket, kunt u dit pakket bij inschrijving bijbestellen. 

Simulatiesoftware MultiSim
Naast het werken met het onderdelenpakket kunt u ook gebruikmaken van simulatiesoftware MultiSim. Daarmee beschikt u over een groot aantal componenten en gesimuleerde meetapparatuur. U kunt dan gecompliceerde schakelingen opbouwen en testen, zonder het risico dat u dure elektronische onderdelen beschadigt. U kunt MultiSim via Dirksen aanschaffen. Klik hier voor meer informatie over MultiSim.

Kies de studievorm die bij u past:

Zelfstudie met online begeleiding
U studeert op uw manier, waar en wanneer u wilt en wordt daarbij online begeleid door een docent. Via de online leeromgeving maakt u uw studieplanning, heeft u contact met uw docent en kunt u binnen enkele seconden uw huiswerk controleren. Waardeert u de studievrijheid van een zelfstudie, maar wilt u graag een extra steuntje in de rug, kies dan voor één van de onderstaande studievormen:

Zelfstudie met online begeleiding + 1 klassikale lesdag
Tijdens de klassikale lesdag geeft de docent een toelichting op de te bestuderen lesstof en bent u in de gelegenheid direct vragen te stellen aan docenten en medestudenten. De klassikale lesdag wordt verzorgd in ons trainingscentrum in Maarssen.

Studievormen

Zelfstudie met online begeleiding € 350,00
Zelfstudie met online begeleiding + 1 klassikale lesdag € 495,00

Materialen

Examen Digitale techniek 1 (DT1) Ter info € 115,00
Multimeter digitaal Facultatief € 37,19 excl. 21% btw
Onderdelenpakket Basis Facultatief € 37,19 excl. 21% btw
Onderdelenpakket Digitaal Verplicht € 0,00
Simulatiesoftware MultiSim Facultatief € 78,51 excl. 21% btw

Relevante andere opleidingen

Basis elektronica € 980,00
Digitale techniek 2 € 405,00