Analoge techniek

Na deze cursus beschikt u over basiskennis van analoge techniek. Deze kennis is onmisbaar voor medewerkers die werken aan elektronische apparatuur.
Prijs € 350,00
Studieduur 3 maanden bij een studietempo van -6-8 uur per week
Studievorm(en) Zelfstudie met online begeleiding
Zelfstudie met online begeleiding + 2 klassikale lesdagen

Voor wie

U volgt de cursus Analoge techniek als u ruime kennis van de elektronica wilt hebben. Dat kan zijn voor verdere scholing of voor uw dagelijkse werk.

H1I equipment room

Voorkennis

Kennis op het niveau van de cursus Elektriciteitsleer.

Voorkennis

Elektriciteitsleer € 415,00

Doel

Rekenen aan serie- en parallelschakelingen met weerstanden, condensatoren, schakelingen  met halfgeleiderdiodes, magnetisme, transformatoren en gelijkrichting.

Programma

De cursus Analoge techniek is zeer praktijkgericht; u krijgt veel voorbeelden en opdrachten die u gaat uitwerken. Door het onderdelenpakket te gebruiken leert u componenten herkennen en ervaart u de elektrische eigenschappen in schakelingen van deze componenten. Combineert u het onderdelenpakket met de simulatiesoftware MultiSim, dan krijgt u optimaal inzicht in de werking van de schakelingen.

  • transistoren en toepassingen
  • transistor als versterker
  • veldeffect transistoren
  • opamps
  • gestabiliseerde voedingen
  • eindversterkers
  • oscillatoren en generatoren
  • halfgeleiderschakelelementen

Examen en materiaal
Deze cursus sluit u af met een Dirksen-examen. Als u hiervoor slaagt, ontvangt u een certificaat. U ontvangt bij deze cursus een gratis examentraining.

Onderdelenpakket
In vrijwel alle lessen zijn opdrachten verwerkt, waarbij u met een basis en analoog onderdelenpakket en multimeter metingen verricht aan zelf gebouwde elektronische schakelingen. Hierdoor vergroot u uw praktische vaardigheden. U kunt de multimeter via Dirksen aanschaffen of een eigen multimeter gebruiken, mits u daarmee ook wisselstroom kunt meten. Het analoog onderdelenpakket wordt standaard bij de cursus geleverd. U maakt bij deze cursus ook gebruik van het basis onderdelenpakket uit de cursus Elektriciteitsleer. Indien u niet in het bezit bent van dit onderdelenpakket, kunt u dit pakket bij inschrijving bijbestellen. 

Simulatiesoftware MultiSim
Naast het werken met het onderdelenpakket kunt u ook gebruikmaken van simulatiesoftware MultiSim. Daarmee beschikt u over een groot aantal componenten en gesimuleerde meetapparatuur. U kunt dan gecompliceerde schakelingen opbouwen en testen, zonder het risico dat u dure elektronische onderdelen beschadigt. U kunt MultiSim via Dirksen aanschaffen. Klik hier voor meer informatie over MultiSim.

Studievormen

Kies de studievorm die bij u past:

Zelfstudie met online begeleiding
U studeert op uw manier, waar en wanneer u wilt en wordt daarbij online begeleid door een docent. Via de online leeromgeving maakt u uw studieplanning, heeft u contact met uw docent en kunt u binnen enkele seconden uw huiswerk controleren. Waardeert u de studievrijheid van een zelfstudie, maar wilt u graag een extra steuntje in de rug, kies dan voor één van de onderstaande studievormen:

Zelfstudie met online begeleiding + 2 klassikale lesdagen
Tijdens de klassikale lesdagen geeft de docent een toelichting op de te bestuderen lesstof en bent u in de gelegenheid direct vragen te stellen aan docenten en medestudenten. De klassikale lesdagen worden verzorgd in ons trainingscentrum in Maarssen.

Kosten

Studievormen

Zelfstudie met online begeleiding € 350,00
Zelfstudie met online begeleiding + 2 klassikale lesdagen € 595,00

Materialen

Examen Analoge techniek (AT) Ter info € 115,00
Multimeter digitaal Facultatief € 37,19 excl. 21% btw
Onderdelenpakket Analoog Verplicht € 0,00
Onderdelenpakket Basis Facultatief € 37,19 excl. 21% btw
Simulatiesoftware MultiSim Facultatief € 78,51 excl. 21% btw

Relevante andere opleidingen

Basis elektronica € 980,00
Digitale techniek 1 € 350,00
Meettechniek € 405,00
Wiskunde, natuurkunde en elektriciteitsleer € 405,00