Nieuwsbrief maart 2019

In deze editie:

  • Tuinbouw investeert in industriële automatisering.
  • Laatste mogelijkheid voor € 10.000,- voucherkorting bij hbo-opleidingen.
  • IoT workshop vernieuwd.
  • Meer doen met mobiele netwerken?
  • Kom jij ook naar dé vakbeurs voor industriële elektronica?
  • Update online leeromgeving Dirksen.

Met vriendelijke groeten, 

De redactie 
Dirksen Opleidingen


Tuinbouw investeert in industriële automatisering

Tom Miltenburg werkt als software engineer bij Bosman Van Zaal en volgt daarnaast bij Hogeschool Dirksen de Associate degree Industriële automatisering. Samen met collega’s maakt hij slimme en duurzame PLC-oplossingen om klanten uit de tuinbouw overal ter wereld te helpen automatiseren en innoveren.

Lees verder >>

 


Laatste mogelijkheid voor € 10.000,- voucherkorting bij hbo-opleidingen

 

De overheid heeft bepaald te stoppen met de vraagfinanciering (voucherkorting) per 1 september 2019. Deze voucherkorting bedraagt maximaal € 10.000,- bij een bacheloropleiding en € 5.000,- bij een Associate degree.

Wil je werkgever of jij (afhankelijk van wie de opleiding bekostigt) hier nog voor in aanmerking komen voor het volledige aantal jaren dat de Associate degree of bacheloropleiding duurt, schrijf je dan vóór 1 september in voor één van onze hbo-opleidingen.

Lees verder >>


IoT workshop vernieuwd

 

Onze workshop IoT voor technici, heet nu IoT-netwerken: inleiding LoRa en LTE-M.  Niet alleen de naam, maar ook de inhoud is gewijzigd. Je maakt in deze workshop op praktische wijze kennis met LoRa en LTE-M-netwerken. Je leert de netwerken toe te passen voor het transport van data naar IoT cloudplatformen en het zichtbaar maken van de data op laptop en smartphone.

Uiteraard is er veel aandacht voor de praktijk. Je gaat aan de slag met IoT-ontwikkelboards voorzien van LoRa/LTE-M radio modules, Arduino microcontroller en sensoren. Schrijf je nu in voor deze vernieuwde workshop op 7 en 14 mei.

Meer info workshop >>Meer doen met mobiele netwerken?

Nederland heeft één van de beste mobiele netwerkinfrastructuren wereldwijd. Maar hoe steekt een mobiel netwerk eigenlijk in elkaar? Radio netwerktechnologie is enorm in ontwikkeling. We gingen van analoog naar digitaal. Van spraak naar data. Van dekking naar capaciteit. De 4-daagse cursus Mobile school brengt je op de hoogte van alle ins & outs van radio netwerktechnologie. Docent Frank Brouwer vertelt wat je kan verwachten.

Lees verder >>


Kom jij ook naar dé vakbeurs voor industriële elektronica?

 

Van 14 t/m 16 mei vindt in de Jaarbeurs Utrecht Electronics & Applications plaats, dé vakbeurs voor industriële elektronica in de Benelux. Op de E&A-beurs ontmoet je de gehele keten, van componenten tot productie en van design services tot vormgeving. Daarmee is E&A 2019 de ontmoetingsplek voor engineers, ontwerpers, ontwikkelaars en niet-techneuten die op zoek zijn naar oplossingen.

Dirksen Opleidingen neemt ook deel aan deze beurs. Wij zien je graag op onze stand, waar wij demonstraties verzorgen op het gebied van elektronica, domotica en IoT.  Meld je via onderstaande button aan voor een gratis beursbezoek.


Registratie gratis beursbezoek >>

 


Update online leeromgeving Dirksen

 

De online leeromgeving Dirksen E-coaching heet vanaf nu Dirksen Online. Een nieuwe naam vraagt om een nieuwe look & feel. Heb je een account, log-in op www.dirksen.anewspring.nl en bekijk het resultaat. Heb je nog geen account, maar ben je wel benieuwd? Krijg hieronder een indruk van Dirksen Online. De opleidingen die in Dirksen Online staan, worden steeds verder uitgebreid met ons opleidingsaanbod.