Nieuwsbrief maart 2016

In deze editie:

  • Hoe kaart ik mijn opleidingswens aan bij mijn werkgever?
  • PLC-programmeren: ‘alles wat ik geleerd heb kan ik nu in praktijk brengen’
  • Uitgelicht! Leerlijn Industriële automatisering
  • Nieuw! Leer thuis microcontrollers programmeren met Arduino Uno
  • Redder in nood: Storingsmonteur Patchherstel Huisaansluitingen

Met vriendelijke groeten,

De redactie
Dirksen Opleidingen


Hoe kaart ik mijn opleidingswens aan bij mijn werkgever?

U wilt graag een opleiding volgen? Een mooi plan, maar hoe en wanneer kaart u dit aan bij uw werkgever? Uw werkgever is uiteindelijk degene die akkoord moet geven op uw opleidingsplan en de bijdrage van de organisatie daarin bepaalt. Hoe bereikt u dat hij akkoord gaat met uw plan en bijdraagt in de opleidingskosten en/of studietijd? Wij geven u een aantal tips.

Lees verder >>


PLC-programmeren: 'alles wat ik geleerd heb kan ik nu in praktijk brengen'

 

Wij bouwen onze opleidingen zo op dat je meteen aan de slag kunt in de praktijk. Het is dan ook extra leuk als dit ook bevestigd wordt door onze cursisten.

Jordy Mullenders, cursist PLC-programmeren,  stuurde ons een enthousiaste reactie:  ‘Ik werk al vele jaren voor Bosch Rexroth als buitendienst hydrauliek service engineer. De laatste jaren ben ik me meer en meer aan het specialiseren in elektrische sturingen en regelingen. Gisteren heb ik voor het eerst een kleine Bosch PLC (Bosch werkt ook met CoDeSys) geïnstalleerd en geprogrammeerd. Het was voor mij geen gemakkelijke opdracht in verband met onvoldoende praktijkervaring. Het is toch gelukt mede dankzij jullie cursus PLC-programmeren en jullie goede ondersteuning. Super is het, omdat ik nu alles wat ik de afgelopen drie maanden geleerd heb, in praktijk kan brengen.  Ik wou je dat even mededelen en collega’s van mij gaan binnenkort ook met jullie cursus beginnen.’

Uitgelicht! Leerlijn Industriële automatisering

 

Werkzaam in de industriële automatisering en ambities om verder te groeien of uw huidige competenties te verstevigen? Dirksen Opleidingen biedt u met de leerlijn Industriële automatisering alle mogelijkheden om een stap vooruit te maken in uw vakgebied. Praktijkgerichte en innovatieve opleidingen met persoonlijke begeleiding van docenten uit de praktijk. Bekijk onze leerlijn en maak uw keuze.

Lees verder >>


Nieuw! Leer thuis microcontrollers programmeren met Arduino Uno

 

Veel elektronische apparatuur wordt bestuurd door een geprogrammeerde microcontroller. Leer met de Arduino Uno en simulatiesoftware en ATmega microcontroller programmeren met onze vernieuwde cursus Microcontrollers. De Arduino is een gemakkelijk te programmeren open-source ontwikkelbord met een Atmel microcontroller die hardware componenten kan aansturen. Een cursus met veel praktijk! Start nu en studeer in eigen tempo met online begeleiding van vakdocenten.

Meer info >>


Redder in nood: Storingsmonteur Patchherstel Huisaansluitingen

 

Wilt u graag dat uw klantmonteur redder in nood is voor uw klant? Dan heeft Dirksen de uitkomst. Voor de klantmonteur van de Actieve Operator die diensten via het Reggefiber glasvezelnetwerk bij een klant activeert en eventueel randapparatuur installeert, bieden wij de training Storingsmonteur Patchherstel Huisaansluitingen. In deze training leert de medewerker in het geval van een ‘geen-licht’ situatie tijdens het activeren, herstelwerkzaamheden uit te voeren. Hierdoor kunt u de diensten bij de klant nog dezelfde dag opleveren en houdt u uw klanten tevreden. Schrijf u nu in en start op 20 april in Tilburg of op 22 april in Maarssen.

Lees verder >>