Nieuwsbrief juni 2019

In deze editie:

Wist je dat Dirksen bedrijven maatwerk opleidingen biedt? In deze nieuwsbrief een interview over het maatwerk opleidingstraject van Priva, een grote Nederlandse fabrikant van klimaatbeheersingsapparatuur voor de kassenbouw en utiliteit. 

We laten elke maand ook een student aan het woord, dat is nu Raymond Levering. Hij werkt als Quality Engineer bij Divider (recent overgenomen door KPN).

Een aanrader is ook het blog van oud-student Jan-Jelle Huizinga over zijn DIY domotica project en zijn aannemer


Priva houdt kennislevel wereldwijd op peil 

Ron van Dalen en René Verhaal werken beiden bij de afdeling Group Support van Priva. Het Nederlandse bedrijf uit de Lier is actief in tuinbouw en in gebouwautomatisering. De technisch support afdeling van Building Automation en Business Solutions bestaat uit 35 man. Wereldwijd. In gebouwautomatisering volgen technologische ontwikkelingen elkaar snel op.

Hoe hou je het kennisniveau van een wereldwijde werkende support afdeling op peil?

Lees verder >  


Basiscursus glasvezel perfecte opstap voor patch herstel in POP centrales

Raymond Levering werkt als Quality Engineer bij Divider, dat recent is overgenomen door KPN. In april volgde hij de cursus Basiskennis Glasvezeltechniek. We zijn benieuwd wat de cursus hem gebracht heeft en spreken hem ook over de overname.

Lees verder > 


Jan-Jelle Huizinga is een enthousiaste techneut en oud-student van Hogeschool Dirksen. In deze blog vertelt hij over zijn doe-het-zelf domotica project voor zijn nieuwbouwhuis en de perikelen met zijn aannemer. Hij is toe aan het prototypen en dimmen van de beoogde LED verlichting.  

Lees het blog van Jan-Jelle > 

 


Telecom Infra Event: ben jij er ook bij?

 


Op 26 september 2019 vindt in Breepark te Breda het Telecom Infra Event plaats. Dit event is voor providers/operators, installateurs, gebouweigenaren en diverse technische marktgebieden waarin gebruik wordt gemaakt van telecominfrastructuur.

5G: de mobiele allrounder
Dirksen Opleidingen is er ook aanwezig met een stand en diverse demonstraties. En onze docent Frank Brouwer geeft een lezing over 5G. Met 4G hebben we al heel snel mobiel internet, maar voor 5G zijn er drie uitdagingen die de lat nog hoger leggen. 5G gaat ons Mobile Broadband, massive Machine Type Communications en Ultra Reliable Low Latency Communications bieden. We moeten nog even wachten op de commerciële uitrol, maar met diverse field trials bouwen we aan de mogelijkheden van deze evolutie van 4G naar 5G. Frank Brouwer geeft je een korte uitleg over de doelen van 5G en hoe deze worden gerealiseerd.

Ben jij er ook bij? 

Registratie gratis beursbezoek > 

 


12 september starten met een hbo-opleiding?

Overweeg jij een deeltijdopleiding te volgen in de ICT-telecom of Industriële automatisering? Doe het nu en schrijf je in voor een persoonlijke en vrijblijvende intake. Wij starten gegarandeerd 12 september. 

De intake vindt plaats bij ons op kantoor in Elst (Gld.). In de intake wordt duidelijk wat je tijdens de opleiding van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Naast je opleidingsniveau kijken wij ook naar je intrinsieke motivatie. Zo weet je zeker of een hbo-opleiding voor je haalbaar is en je werkgever weet zeker of hij de juiste investering maakt. Ook kun je ons lesmateriaal inzien.

Aanmelden intake >