Nieuwsbrief januari 2018

In deze editie:

 • Leerwerktraject wint STOOF leerwerkprijs 2017-2018
 • Telecom Infra Event: ben je er ook bij?
 • Opleidingen Hogeschool Dirksen opnieuw geaccrediteerd
 • GEOS FOW opleidingen voor het vastleggen van glas- en kopernetwerkgegevens

Met vriendelijke groeten, 

De redactie 
Dirksen Opleidingen

 


Leerwerktraject wint STOOF leerwerkprijs 2017-2018

Detamo is winnaar van de STOOF leerwerkprijs 2017-2018 met het leerwerktraject: vrouwen in de techniek. Meer vrouwen in technische functies betekent dat bedrijven een betere dienst kunnen bieden aan hun klant. Dit inzicht vertaalde Detamo naar een strategie om vrouwen te werven voor technische functies. De jury was erg enthousiast over dit traject, waarbij inmiddels tien vrouwen zijn gecontracteerd die na de opleiding Inhome Monteur Total Connectivity bij Dirksen met succes aan de slag gingen bij opdrachtgevers.
Wij hebben dit leerwerktraject in samenwerking met VolkerWessels Telecom en KPN ontwikkeld. De kandidaten voor deze opleiding worden geworven via de 4 partners van VolkerWessels Telecom, te weten StartPeople, Detamo, Careermaker en DTNW. Hierbij wordt met name gezocht naar kandidaten die vanuit een uitkering op zoek zijn naar nieuwe arbeidskansen binnen de IT.

Lees verder en bekijk het videofragment >>


Telecom Infra Event: ben je er ook bij?

 

Op 7 maart staan wij weer op het Telecom Infra Event in de Rotterdamse Kuip. Dit evenement is het platform voor informatie over netwerken en de telecominfrastructuur. Kom naar onze stand en ga aan de slag met onze domotica praktijkopstelling. Maak tevens kans op een gratis training Domotica – IoT installatie, waarin je een complete domotica-installatie in het consumenten segment leert installeren en programmeren.

Registreer je hier voor een gratis bezoek >>


Opleidingen Hogeschool Dirksen opnieuw geaccrediteerd

 

Nadat het accreditatiebureau een positief rapport heeft uitgebracht naar de NVAO, hebben wij onlangs van de NVAO een positief eindoordeel ontvangen. De opleidingen van Hogeschool Dirksen zijn opnieuw geaccrediteerd voor zes jaar. Alleen NVAO-geaccrediteerde opleidingen zijn officieel erkend en leiden op tot officiële hbo-diploma's.

Wil jij je ook verder ontwikkelen met een erkende Associate degree- of bacheropleiding in de Technische informatica? Schrijf je dan nu in en ga 6 februari van start.

Meer informatie >>


GEOS FOW opleidingen voor het vastleggen van glas- en kopernetwerkgegevens

 

GEOS FOW is een geografisch registratiesysteem dat KPN op dit moment gebruikt voor het vastleggen van gegevens over de koper- en gedeeltelijk de glasvezelnetwerken. Hierin wordt niet alleen de ligging van kabels en leidingen vastgelegd, maar ook de fysieke en logische verbindingen die worden gerealiseerd. In april wordt een update van dit systeem geïmplementeerd, zodat het voor het gehele glasvezelnetwerk gebruikt kan worden. Dirksen verzorgt voor dit implementatietraject de opleidingen en certificeringen.
Het systeem wordt gebruikt door diverse functionarissen binnen KPN en de partners van KPN. Zo wordt het systeem gebruikt door meetspecialisten om gegevens te raadplegen en engineers voor het realiseren van uitbreiding of wijzigingen. De aankomende maanden verzorgen wij diverse GEOS FOW opleidingen inclusief certificeringen:
 • GEOS FOW DOCS Muteren
  Leerdoel: basisfuncties van GEOS FOW DOCS gebruiken om koperlasgegevens toe te kunnen voegen en wijzigen.
 • GEOS FOW Engineer Koper
  Leeroel: kopertraject(en) in GEOS FOW Designer kunnen muteren. Tevens het kunnen raadplegen en op de juiste manier interpreteren van de verschillende gegevens die geregistreerd staan.
 • GEOS FOW Engineer Glas
  Leerdoel: glasvezeltraject(en) in GEOS FOW Designer kunnen muteren. Tevens het kunnen raadplegen en op de juiste manier interpreteren van de verschillende gegevens die geregistreerd staan.
 • GEOS FOW Engineer Inhouse
  Leerdoel: GEOS FOW Designer kunnen muteren van kabels in communicatiegebouwen.
Wanneer de deelnemer de certificering behaalt, kan hij/zij autorisatie ontvangen voor het gebruik van het geografisch registratiesysteem.