Nieuwsbrief april 2019

In deze editie:

  • Succesvol opleidingstraject bij KLM: "Ik heb ongekend veel geleerd".
  • Start BBL-traject bij VolkerWessels Telecom.
  • Dirksen schoolt langdurige werklozen om tot inhome monteur total connectivity.
  • Jan-Jelle blogt.
  • Hbo-getuigschrift heeft toegevoegde waarde.
  • Technische hbo-opleiding volgen? Doe het nu!
  • Bezoek dé vakbeurs voor industriële elektronica.

Met vriendelijke groeten, 

De redactie 
Dirksen Opleidingen


Succesvol opleidingstraject bij KLM: "Ik heb ongekend veel geleerd"

Peter Friederich en Brian van Berkel, beiden werkzaam bij KLM, volgden  twee maanden lang samen met vijf collega’s een opleidingstraject over elektronica. KLM merkte dat de elektronica kennis van hun onderhoudspersoneel dat van mbo afkomt onvoldoende is. KLM gaf Dirksen Opleidingen de opdracht om de elektronica kennis op peil te brengen. Alle deelnemers zijn geslaagd voor het traject en kijken terug op een intensieve, maar leerzame periode. Peter en Brian delen hun ervaringen.

Lees verder >>


Start BBL-traject bij VolkerWessels Telecom

Achttien monteurs van VolkerWessels Telecom (VWT) zijn onlangs gestart met hun BBL-traject aan het Dirksen MBO-College. De leerling-inframonteurs hebben een arbeidsovereenkomst met VWT en volgen tegelijkertijd bij Dirksen een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) opleiding Monteur telecommunicatie infra. De aftrap voor dit BBL-traject is door Gienus Aalderink en Henk Lubbers, en de andere teambegeleiders, gegeven in Papendrecht, Uden en ‘t Harde.

Lees verder >>


Dirksen schoolt langdurige werklozen om tot inhome monteur total connectivity

Langdurige werkloosheid heeft verschillende oorzaken en hangt onder meer samen met een gebrek aan de juiste vaardigheden en diploma's. Onder de naam 'Samen werken voor werk' vormt Dirksen met een aantal andere organisaties een alliantie om langdurige werklozen om te scholen naar beroepen waar veel vraag naar is. De NOS maakte er op 30 maart een uitzending over en kwam filmen bij Dirksen.

Bekijk filmpje >>


Jan-Jelle blogt

 

Jan-Jelle Huizinga is een enthousiaste techneut en oud-student van Hogeschool Dirksen. In zijn blog vertelt hij hoe hij zijn hbo-kennis verder in de praktijk brengt. In zijn werk en thuis. Zijn eerste blog gaat over de laatste resultaten van zijn ROV afstudeerproject.

Lees verder >>Hbo-getuigschrift heeft toegevoegde waarde

 

Arun Skelly studeert Industriële automatisering aan Hogeschool Dirksen en werkt daarnaast bij detachingsbureau Xelvin. Hij is nu veertien maanden bezig aan deze tweejarige hbo-opleiding. Hoe gaat het met hem?

Lees verder >>Technische hbo-opleiding volgen? Doe het nu!

Overweeg jij een deeltijdopleiding te volgen in de ICT-telecom of Industriële automatisering? Doe het dan nu! Werkgevers kunnen nu nog gebruik maken van de subsidieregeling praktijkleren én de vraagfinanciering.

Hierdoor kan maximaal € 20.800,- bespaard worden op een bacheloropleiding en € 10.400,- op een Associate degree (tweejarige hbo-opleidingen).

Wij starten 12 september weer met onze hbo-opleidingen. Interesse? Meld je aan voor onze interactieve webinar op 21 mei voor meer opleidingsinformatie of geef je op voor een persoonlijke intake.

Lees verder >>


Bezoek dé vakbeurs voor industriële elektronica?

 

Zien wij jou op de vakbeurs Electronics & Applications van 14 t/m 16 mei in de Jaarbeurs Utrecht? Je vindt Dirksen Opleidingen en Hogeschool Dirksen op stand D119, waar wij demonstraties verzorgen op het gebied van elektronica, domotica en IoT en je graag voorzien van een vrijblijvend opleidingsadvies. Meld je nu aan voor een gratis beursbezoek.


Registratie gratis beursbezoek >>