Nieuwsbrief april 2018

In deze editie:

  • Opleidingstraject voor aankomende Luchtmacht technici nu al een succes
  • Neem een kijkje bij Hogeschool Dirksen
  • PLC-programmeren nu ook met praktijkdagen
  • LTE Advanced en de weg naar 5G
  • Nieuw! Wifi-storingen oplossen aan huisapparatuur

Met vriendelijke groeten, 

De redactie 
Dirksen Opleidingen


Opleidingstraject voor aankomende Luchtmacht technici nu al een succes

Eind januari zijn wij in samenwerking met de Luchtmacht een mooi traject gestart. Tien studenten krijgen 20 weken lang van maandag tot en met donderdag les in ons trainingscentrum in Tilburg. Deze studenten gaan uiteindelijk als technici aan de slag bij het Air Operations Control Station (AOCS) of met het Patriot-wapensysteem.

Lees verder >>


Neem een kijkje bij Hogeschool Dirksen

 

Studeer Technische informatica bij Hogeschool Dirksen en behaal je Ad of bachelor terwijl je werkt. Kleinschalig en praktijkgericht onderwijs met veel persoonlijke begeleiding. Samen helpen wij jou groeien. Bekijk het filmpje van Hogeschool Dirksen voor een indruk.

Interesse gewekt? Meld je aan voor ons webinar op 17 mei.

Meer info en aanmelden >>


PLC-programmeren nu ook met praktijkdagen

 

Met onze praktijkgerichte cursus PLC-programmeren krijg je de werking en programmering van PLC’s goed onder de knie. Deze cursus is nu ook met twee praktijkdagen te volgen op 5 juli en 23 augustus. Tijdens de praktijkdagen ga je met behulp van het programmeerpakket CoDeSys zelf PLC programma's schrijven. Aan de hand van een aantal praktische opdrachten, zoals een ster-driehoekschakeling en een vatbesturing, leer je hoe CoDeSys werkt, hoe je programma's invoert en test. Verder ga je aan de slag met de eindopdracht: het programmeren van een sluisbesturing. De praktijkdagen worden van 16:30 – 20:30 uur verzorgd in ons trainingscentrum in Maarssen.

Meer info en inschrijving >>


LTE Advanced en de weg naar 5G

 

5G is de opkomende technologie die de huidige mogelijkheden van mobiele communicatie nog verder doet excelleren. Ook het netwerk ondergaat een evolutie met software defined networking (SDN), network functions virtualisation (NFV) en cloud RAN (CRAN). Onze tweedaagse training biedt je inzicht in LTE-Advanced en de weg naar 5G. Je leert welke technieken toegepast worden in 4.5G en 5G en hoe hiermee de mogelijkheden gerealiseerd worden. De training start 3 september in Elst. 

Meer info en inschrijving


Nieuw! Wifi-storingen oplossen aan huisapparatuur

 

Huisapparatuur wordt steeds slimmer, waardoor ze op afstand uit te lezen zijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het wifi-netwerk bij klanten. Dit betekent dat je als techneut ook te maken krijgt met storingen gerelateerd aan wifi en de koppeling met de apparatuur. Na het volgen van onze praktijktraining Wifi-storingen oplossen aan huisapparatuur raak je nooit meer de draad kwijt en ben je in staat om ook voor dit soort storingen een oplossing te vinden. De eerstvolgende training is op 23 mei.

Meer info en inschrijving >>