Professionele en interactieve website dankzij cursus Wordpress

Merijn van de Meerakker heeft naast zijn werk als Commercieel Productmanager bij KPN een eigen muziekstudio. Zijn website is het uithangbord van zijn muziekstudio. Hij volgde de cursus Websites bouwen met Wordpress om zijn bestaande website te professionaliseren en interactiever te maken. 

Merijn: ‘Ik kon voor aanvang van de cursus alleen websites in HTML/CSS maken, maar dat is te beperkt; er is geen echte interactie mogelijk met bezoekers en het ziet er niet professioneel uit. Dat wilde ik graag verbeteren. Tevens was ik op zoek naar een manier om mijn site makkelijker up-to-date te houden. Dat is gelukkig met WordPress ook erg gemakkelijk.


Ik heb voor de cursus van Dirksen gekozen, omdat de online cursus een perfecte oplossing is om mijn leerdoelen te behalen, dankzij het hoge praktijkgehalte en de mogelijkheid om zelf mijn tijd in te delen. De cursus voldeed volledig aan mijn verwachtingen en WordPress kan nog meer dan ik van te voren verwachtte, bijvoorbeeld back-up functies, autorisaties/beheer. Het boek is aardig wat leeswerk, maar het leest erg vlot. Ook het lezen in de map gaat snel, omdat dit voor een groot deel ook praktijkgericht is. De docent heeft mij prima geholpen waar dat nodig was en hij reageerde erg vlot, waardoor ik weer snel verder kon.’

De eindopdracht van Merijn, www.vdm-muziekstudio.nl werd positief beoordeeld door een deskundig panel. Merijn: ‘De eindopdracht vond ik super om te doen. Het gaat natuurlijk nog meer leven als het je eigen website betreft. Ik ben verder gegaan met de cursus Zoekmachinemarketing, omdat ik het SEO onderdeel veel beter wil snappen en kunnen toepassen en ik geïnteresseerd ben in de mogelijkheden van Google Adwords.‘

Wilt u ook op eenvoudige en professionele wijze een website bouwen of uw bestaande website optimaliseren? Volg onze cursus Websites bouwen met Wordpress. Hieronder enkele studeertips van Merijn:

  1. 'Ik heb eerst het boek helemaal doorgelezen en ben daarna aan de cursus begonnen. Bij elke les heb ik dus de betreffende hoofdstukken uit het boek weer opnieuw gelezen. Ik vond dat prettig, omdat ik daardoor al een goed overzicht kreeg op wat ik kon verwachten en ik vond de lesstof leuk.
  2. Ik raad iedereen aan om beide websites uit de cursus te maken. Dit is een extra oefening en door herhaling ga je dingen beter begrijpen en onthoud je het beter.
  3. Denk gedurende de hele cursus bij elke stap al na over hoe je het bij je eigen website (de eindopdracht) wil gaan doen. Ik vond de interviews uit het boek erg interessant en ben de daar genoemde plugins, thema's  en websites gaan bekijken om te kijken wat ik er zelf van wilde gebruiken’, aldus Merijn.