Meer studenten slagen door intensieve studiebegeleiding

In de Nationale Onderwijsweek – van 30 september tot 7 oktober – staan we stil bij het belang van onderwijs. Eén van de mensen die achter de schermen het verschil maakt bij het onderwijs dat Dirksen geeft, is studiebegeleider Mariska Hutjes (55). Daarom verdient zij het om deze week in het zonnetje gezet te worden. Tijdens het interview vertelt ze alles over haar werk: ‘Ik bewaak samen met de student of cursist de voortgang van hun studie. Ook help ik studenten met alle vragen rondom hun studie.’

 
Wat doet een studiebegeleider voor studenten?
Geen dag is hetzelfde voor Mariska: “Ik sta continue klaar om allerlei vragen te beantwoorden die je studie op de één of andere manier positief of negatief zou kunnen beïnvloeden, maar geen inhoudelijke lesvragen; die leg ik voor aan de docent. Ook zoek ik actief contact via e-mail of telefoon om de voortgang van je studie te bespreken en om eventuele knelpunten te signaleren en te verhelpen. Ik begeleid overal, dus zowel bij onze e-learning, mbo- en hbo-studies.”
 
E-learning studenten porren
Mariska zegt dat er per opleiding wel een verschil zit in de soorten vragen en de intensiviteit van de studiebegeleiding: “Wij verkopen ‘losse’ e-learning cursussen. Van zelfstudie cursisten zie ik alle vragen binnenkomen die ze mailen aan hun vakkundige thuisdocent, want ik sta als studiebegeleider altijd in de CC. Die vragen en opdrachten monitor ik. Dat houdt in dat ik kijk of de vragen binnen 48 uur beantwoord zijn door de docent en de opdrachten binnen 2 weken. Duurt het langer, dan neem ik contact op met de docent. 
Verder stuur ik de cursisten in het zelfstudietraject af en toe een ‘porbericht’. Cursisten krijgen na inschrijving twee jaar de tijd om hun cursus af te ronden. Ze kunnen in die tijd vragen stellen aan hun thuisdocent en gebruikmaken van de online-omgeving Dirksenplaza en DirksenOnline waar ze de multiplechoicevragen (hun huiswerk) digitaal kunnen invullen en ook meteen zien of ze de stof beheersen.”
 
Studiebegeleiding voor mbo-studenten
Mariska: “Met mbo-studenten is het contact heel intensief, ze volgen naast e-learning modules ook klassikale praktijklessen, tenslotte kan je vakinhoudelijke BBL-opleidingen het beste via praktijkonderwijs leren. Veel vragen over het hoe en wanneer komen automatisch bij mij terecht.
Ik merk dat onze studenten het prettig vinden om één contactpersoon te hebben waar ze alles aan kunnen vragen en die het dan voor hen uitzoekt en terugkoppelt. Ik zorg ervoor dat ze antwoord krijgen, ingedeeld worden, examen kunnen doen, de juiste documenten krijgen, lesmateriaal toegestuurd krijgen en ik kom met oplossingen om lessen in te halen bij een eventuele studieachterstand.”
 
Vraagbaak voor studenten van Hogeschool Dirksen
“Met hbo-studenten ben ik continue in contact over hun voortgang. Ik hou dagelijks bij of ze wel of niet op een college aanwezig zijn geweest, of ze examen hebben gedaan en wel of niet geslaagd zijn. Om hun eigen voortgang in de gaten te houden, stuur ik ze met regelmaat een uitdraai waarop zijn of haar resultaten staan. Daarop zien ze hoeveel studiepunten ze inmiddels behaald hebben en welke modules ze nog moeten afronden. Ze moeten immers per semester (halfjaar) wel steeds 30 studiepunten behalen. 
Ook bij hbo’ers ben ik de vraagbaak voor allerlei zaken, zoals:
Les gemist? Dan plan ik je opnieuw in bij een andere groep.
Zit het even tegen? Dan doe ik mijn best om je te blijven motiveren vooral als het wat tegenzit.
Extra begeleiding nodig? Dan regel ik 1-op-1 contactmomenten tussen jou en de docent.
Een studieachterstand? Dan maak ik samen met je een planning om dat weer weg te werken.
Ik bespreek met regelmaat alle ins- en outs over de studenten met de betreffende klassencoach. Ik ben er van overtuigd dat er meer studenten slagen als er intensief contact is vanuit studiebegeleiding met de student.”
 
Typische studiebegeleiding aanpak van Dirksen
Het enthousiasme waarmee Mariska over haar vak vertelt is aanstekelijk. Ze werkt bijna twaalf jaar voor Dirksen. Eerst als directiesecretaresse en sinds vijf jaar als studiebegeleider: “Ik wil studenten echt helpen en hun het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. Ik handel volgens het gedachtengoed van Dirksen en dat is dat wij als doel hebben alle studenten hun cursus, praktijktraining, mbo- of hbo-opleiding tot een succesvol einde te brengen en dat zij met een tevreden gevoel op hun studietijd bij ons terugkijken. 
Daar gaan wij ver in. Denk aan extra lessen, 1-op-1 contactmomenten met een docent, (her-)examen laten doen op een andere niet vastgestelde examendatum. Hierdoor zal de student zich bij ons geen nummer voelen.
Je moet niet vergeten dat studeren op mbo of hbo voor langere tijd is, en in die tijd kan van alles gebeuren: verhuizen, geboorte, ziekte, scheiding, burn-out, ontslag, mantelzorg, 60-urige werkweek en dan nog studeren, etc.  Allemaal redenen om even geen tijd te hebben of uiteindelijk te stoppen. Iedereen die werk en gezin combineert met een twee- of vierjarige studie, verdient groot respect!”
Lees verder
- Hogeschool Dirksen doceert persoonlijke groei 

Wat doet een studiebegeleider voor studenten?

Geen dag is hetzelfde voor Mariska: ‘Ik sta continue klaar om allerlei vragen te beantwoorden die je studie op de een of andere manier positief of negatief kunnen beïnvloeden, maar geen inhoudelijke lesvragen; die leg ik voor aan de docent. Ook zoek ik actief contact via e-mail of telefoon om de voortgang van je studie te bespreken en om eventuele knelpunten te signaleren en te verhelpen. Ik begeleid overal, zowel bij onze e-learning als onze mbo- en hbo-studies.’
 
E-learning studenten porren
Mariska zegt dat er per opleiding wel een verschil zit in de soorten vragen en de intensiviteit van de studiebegeleiding: ‘Wij verkopen ‘losse’ e-learning cursussen. Van zelfstudie-cursisten zie ik alle vragen binnenkomen die ze mailen naar  hun vakkundige thuisdocent. Dit monitor ik, want ik sta als studiebegeleider altijd in de CC. Dat betekent dat ik meekijk of de vragen binnen 48 uur beantwoord zijn door de docent en de opdrachten binnen 2 weken. Duurt het langer, dan neem ik contact op met de docent.

Verder stuur ik cursisten in het zelfstudietraject af en toe een ‘por’-bericht als ik zie dat een cursist al een tijd geen huiswerk heeft ingestuurd. Cursisten krijgen na inschrijving 2 jaar de tijd om hun cursus af te ronden. Ze kunnen in die tijd vragen stellen aan hun thuisdocent en gebruikmaken van de online-leeromgeving Dirksenplaza en DirksenOnline waar ze de multiplechoicevragen (hun huiswerk) digitaal kunnen invullen en ook meteen zien of ze de stof beheersen.’
 
Studiebegeleiding voor MBO studenten
Naast de e-learning studenten begeleidt ze ook mbo- en hbo-studenten. Dit is een zeer intensief contact. Mariska: ‘Mbo studenten volgen naast e-learning modules ook klassikale praktijklessen, tenslotte kan je vakinhoudelijke BBL-opleidingen het beste via praktijkonderwijs leren! Veel vragen over het hoe en wanneer komen automatisch op mijn bord terecht.

Ik merk dat onze studenten het prettig vinden om één contactpersoon te hebben waar ze alles aan kunnen vragen en die het dan voor hen uitzoekt en terugkoppelt. Ik zorg ervoor dat ze antwoord krijgen, ingedeeld worden, examen kunnen doen, de juiste documenten krijgen, lesmateriaal toegestuurd krijgen en ik kom met oplossingen om lessen in te halen bij een studieachterstand.’
 
Vraagbaak voor hbo-studenten van Hogeschool Dirksen
‘Met hbo-studenten ben ik continue in contact over hun voortgang. Ik hou dagelijks bij of ze wel of niet op een les aanwezig zijn geweest, of ze examen hebben gedaan en wel of niet geslaagd zijn. Om hun eigen voortgang in de gaten te houden, stuur ik ze met regelmaat een uitdraai waarop zijn of haar resultaten staan. Daarop zien ze hoeveel studiepunten ze inmiddels behaald hebben en welke modules ze nog moeten afronden. Ze moeten tenslotte per semester (half jaar) wel steeds 30 studiepunten behalen.

Ook bij hbo’ers ben ik de vraagbaak voor allerlei zaken, zoals:

  • Lesmateriaal vergeten? Dan zorg ik ervoor dat het alsnog opgestuurd wordt.
  • Les gemist? Dan plan ik je opnieuw in bij een andere groep.
  • Zit het even tegen? Dan doe ik mijn best om je te blijven motiveren.
  • Extra begeleiding nodig? Dan regel ik 1-op-1 contactmomenten tussen jou en de docent.
  • Een studieachterstand? Dan maak ik samen met je een planning om dat weer weg te werken.

Ik bespreek met regelmaat alle ins- en outs over de studenten binnen een klas met de betreffende klassencoach. Ik ben ervan overtuigd dat er meer studenten slagen als er intensief contact is vanuit studiebegeleiding met de student.’
 
Typische studiebegeleiding aanpak van Dirksen
Het enthousiasme waarmee Mariska over haar vak vertelt is aanstekelijk. Ze werkt bijna twaalf jaar voor Dirksen. Eerst als directiesecretaresse en sinds vijf jaar als studiebegeleider: ‘Ik wil studenten echt helpen en hun het gevoel geven dat ze er niet alleen voorstaan. Ik handel volgens het gedachtengoed van Dirksen en dat is dat wij als doel hebben alle studenten hun cursus, praktijkopleiding, mbo- of hbo-opleiding tot een succesvol einde te brengen en dat zij met een tevreden gevoel op hun studietijd bij ons terugkijken.

Daar gaan wij heel ver in. Denk aan extra lessen, 1-op-1 met een docent, (her-)examen afstemmen of een andere afstudeerbegeleider koppelen als het contact tussen student en afstudeerbegeleider niet lekker loopt. Hierdoor zal de student zich bij ons geen nummer voelen.

Je moet niet vergeten dat studeren op mbo of hbo voor langere tijd is en in die tijd kan van alles gebeuren: verhuizen, geboorte, ziekte, scheiding, burn-out, ontslag, mantelzorg, 60-urige werkweek en dan nog studeren, et cetera.  Allemaal redenen om even geen tijd te hebben of uiteindelijk te stoppen. Iedereen die werk en gezin combineert met een twee- of vierjarige studie, verdient groot respect!’

Lees verder:
Hogeschool Dirksen doceert persoonlijke groei