"Je moet blijven leren ..."

 
Tom Schols werkt als Pre-Sales Engineer bij Bronkhorst High-Tech B.V. In september 2017 startte hij bij Hogeschool Dirksen met de tweejarige studie Associate degree Industriële automatisering en is nu vijftien maanden onderweg. We zijn benieuwd hoe hij de opleiding ervaart en welke vakken hij gelijk toe kan passen in zijn werk.
 
Tom (53 jaar) vertelt: “Ik heb een chemische achtergrond. Na het volgen van de laboratoriumschool ben ik begonnen in de smeermiddelen industrie. Via uitstapjes naar de textielindustrie en de olieverrijking, werk ik nu alweer zes-en-een-half jaar bij Bronkhorst High-Tech te Ruurlo in de Achterhoek. Bij Bronkhorst ontwikkelen en produceren we slimme, duurzame en klantspecifieke low-flow oplossingen voor het verwerken van vloeistoffen en gassen. Je vindt onze massaflowmeters en controllers bij laboratoria, testbanken, machines en een breed scala aan industrieën.”
 
Technische kennis blijven ontwikkelen

Iedere student heeft zo zijn of haar eigen beweegredenen om te gaan studeren. Zo ook Tom: “Ik ben nu sales engineer. In deze functie geef ik advies over de inrichting van apparatuur aan onze distributeurs en dochterondernemingen. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de techniek.”
 
Automatisering en elektronica trekken mij altijd al
Steeds meer klanten vragen een totaaloplossing. Daarom heeft Bronkhorst een jaar geleden een strategische afdeling opgericht die klanten complete systemen aanbiedt. Bijvoorbeeld aan doseersystemen voor kleurstoffen van snoepgoed of wasmiddelen.  Of complete systemen om materialen mee te bewerken, zoals het opdampen van computerschermen, of zonnepanelen. Tom: “Automatisering en elektronica trekken mij altijd al. Ik zou het daarom leuk vinden om binnen Bronkhorst de stap naar een meer technisch adviserende functie te maken. “
 

“Elektronica begripsvorming en IT communicatieprocessen zijn voor mij heel belangrijk”

 
Toepasbaar in werk
Tom vindt zichzelf een beetje een vreemde eend in de bijt tijdens de opleiding: “Ik werk op een salesafdeling. Mijn medecursisten zijn vooral werkzaam  in de industriële automatisering.  Dankzij de elektronica modules heb ik meer begrip gekregen van de materie en door de module Professionele Communicatie Foundation kan ik doelgerichter communiceren. De verkregen inzichten over elektronica begrippen en de IT-communicatieprocessen zijn voor mij heel belangrijk en kan ik direct toepassen in mijn werk.”
 
Flexibel studeren bij Dirksen

Tot slot zijn we benieuwd waarom Tom heeft gekozen voor een opleiding bij Dirksen. Tom: “Ik ben eerder begonnen aan een bedrijfskundige hbo-opleiding, maar dat heb ik niet af kunnen maken. Toen ik er weer aan toe was om de studie op te pakken heb ik op internet gezocht naar een  flexibele studie die bij mijn privé leven en werk past. Zo is het fijn dat de examens bij Dirksen vrij te plannen zijn. In overleg met de collega’s van onze trainingsafdeling heb ik uiteindelijk gekozen voor Dirksen.”
 
Hbo-opleiding Technische informatica starten?

Wil jij ook je Associate degree of bachelorgetuigschrift behalen terwijl je werkt? Dat kan bij Hogeschool Dirksen! Je volgt iedere 14 dagen een college voor ondersteuning van de theorie en praktijkopdrachten. Zelfstudie, persoonlijke coaching, online begeleiding en colleges wisselen elkaar af. Daarnaast heb je 24/7 toegang tot je eigen online omgeving. Binnenkort starten er weer een aantal studies op gebied van HBO Technische informatica.
 
Bekijk onze HBO Technische informatica studies >