‘Ik snap nu het hoe en waarom achter PLC’s programmeren’

Hoe is het om de zelfstudie PLC-programmeren te volgen bij Dirksen Opleidingen? We spreken met Erwin Weelink (48 jaar), meewerkend voorman bij Vanderkamp Pompen. Waarom is hij deze cursus gaan doen en hoe past hij de kennis toe in zijn werk.

Vanderkamp Pompen, gevestigd in Zwolle en Kruiningen, levert internationaal op maat gerichte oplossingen voor tijdelijke pompinstallaties bij problemen of uitdagingen op het gebied van afvalwater, oppervlaktewater, industriewater en brandbestrijding. Daarin hebben ze een bijzondere marktpositie, omdat ze dit ook nog eens doen met grote en elektrische pompinstallaties.

Erwin monteert en installeert onder andere PLC’s in pompinstallaties. Erwin: “Het programmeren van PLC’s heb ik mijzelf aangeleerd, maar dat gebeurt op basis van trial-and-error. Ik wilde daarom graag de theorie achter PLC’s programmeren beheersen en besloot de cursus PLC-programmeren bij Dirksen te volgen. Ik snap nu het ‘hoe’ en ‘waarom’ achter PLC’s programmeren en kan de stof direct toepassen in mijn werk. Doordat het een zelfstudie is, kon ik meteen van start en snel mijn huiswerk insturen. De online begeleiding die ik hierbij krijg is goed. Ik ben nu bijna klaar met de cursus.”

Heb jij in je werk ook te maken met PLC’s en wil je je hierin verder ontwikkelen?
Volg dan onze cursus PLC-programmeren. Na het volgen van deze cursus kun je de opbouw en werking van PLC-systemen – instructiesets en –simulaties verklaren en toepassen bij het programmeren in PLC's. Naast de theorie ga jezelf aan de slag met PLC-simulatiesoftware, die je gratis bij het cursusmateriaal ontvangt. 

De cursus is in twee studievormen te volgen:

  • Zelfstudie met online begeleiding 
  • Zelfstudie met online begeleiding + 2 praktijkdagen van 4 uur
    Waardeer je de studievrijheid van een zelfstudie, maar wil je graag meer praktijkondersteuning. Kies dan voor deze studievorm.

Eerst de lesstof inzien?
Vraag een gratis proefles aan.