Ervaren VoIP man lost nu storingen sneller op én krijgt meer netwerkkennis

Barry Medenblik werkt al bijna 25 jaar in de telecom. Het is echt zijn ding. Hij volgde de trainingen TCP/IP en Ethernet en Troubleshooting in IP-netwerken met Wireshark. In eerste instantie wilde hij een betere troubleshooter worden, maar de combinatie van beide trainingen bracht hem veel meer! Hij vertelt: “Ik heb een breder begrip gekregen van telecomnetwerken én ik ben nu een betere gesprekspartner.”

Barry was op bezoek bij zijn persoonlijke vriend en zakenrelatie van Xelion (leverancier voor hosted VoIP telefonie uit de cloud), die zei: “Ik heb een opleidingsclub gevonden die heel goed aangeschreven staat met hun telecomopleidingen, laten we daar samen naartoe gaan om onze kennis over het oplossen van storingen uit te breiden.”

Telecom is echt mijn ding
Barry is een echte telecomman die het vak in de praktijk geleerd heeft. Hij vertelt: “Ik werk nu vier jaar als VoIP engineer/troubleshooter voor Services voor ICT (S4ICT); een kennis- en supportorganisatie uit Almere. Ik kom door heel Nederland bij veel bedrijven, zorginstellingen en ook enkele grote organisaties van onze partners over de vloer voor VoIP (telefonie over internet), netwerk, firewall en troubleshooten. Daarvoor was ik als Technical Service Engineer negentien jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van telefooncentrales. Maar, ik startte ooit met een diploma voor automonteur en heb alle IT-kennis in de praktijk geleerd.”

Training moet inspelen op behoefte
Hij kwam erachter dat hij een latente behoefte had: “Ik ben geen echte netwerkman, dat kwam aan het licht in het eerste gesprek met Dirksen Opleidingen. Tijdens de uitvraag keek men hoever mijn kennis was en hoe we daarop het beste konden inspelen. Door eerst de TCP/IP training te volgen en daarna Troubleshooten in IP-netwerken met Wireshark, heb ik veel meer begrip van netwerken, het gebruik van apparatuur en van VLAN’s gekregen. Zodoende ben ik nu een betere gesprekspartner voor systeembeheerders.”

Bruikbare stof en handige downloads
Barry is enthousiast over de trainingen: “Het zijn echte vakmensen die de cursus geven. Zij werken zelf ook in de praktijk. Dat sprak mij erg aan. De trainer had zelf meegeschreven aan Wireshark en heeft ons op ons niveau uitleg gegeven. Hij heeft tijdens het practicum goed laten zien hoe het programma werkt. Ik gebruik nu voor mijn werk de downloads van de Dirksen share-omgeving, de calculator, de templates en de rekenmodellen van de IP-ranges.”

Wireshark kennis toepassen in de praktijk
Barry komt met een voorbeeld waarin hij Wireshark inzette: “Vorige week hadden we een probleem met VoIP dat we eerst niet konden vinden, maar met behulp van Wireshark zagen we bij welke afdeling het lag. Met deze kennis kan ik sneller zien waar een knelpunt zit, vooral op VoIP gebied, en beter advies geven.”

Topopleiding
Hij sluit af met de opmerking: “De TCP/IP cursus is een absolute topopleiding voor IT-medewerkers die bijscholing kunnen gebruiken.”

Ben jij werkzaam in de IT en wil je ook:

  • storingen beter oplossen;
  • je kennis van netwerken verbreden;
  • een betere gesprekspartner voor je klanten worden?

Volg dan dezelfde trainingen als Barry: