De studie bracht mij hogerop; van onderhoud naar bovenhoud

Toine van den Heuvel studeerde onlangs af aan de Hogeschool Dirksen voor de Kopstudie Software Design and Development. Hij is manager engineering bij Heineken en is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van en veranderingen aan de machines en installaties van de brouwerij van Heineken. Na MTS energietechniek is hij in dienst gegaan en is hij via een kopklas computertechniek en PLC-programmeren meer in de informatica gerold. Na zijn AMBI-opleiding is hij gaan doorstuderen bij de Hogeschool Dirksen om zijn bachelor te behalen.

Ontwikkelen tot een waar hbo-niveau
Toine: “Hogeschool Dirksen is geaccrediteerd en dat gaf mij een absolute meerwaarde om voor Hogeschool Dirksen te kiezen. De studie sluit bovendien goed aan op mijn werkzaamheden en laat je ontwikkelen tot een waar hbo-niveau.”

De studie bracht mij hogerop; van onderhoud naar bovenhoud
“Ik heb bij mijn functie het meeste profijt gehad van de modules Management van IT-projecten met de link naar de module Bedrijfseconomie. Je leert hierin waardevolle managementvaardigheden en je leert waar lagen boven je mee bezig zijn geweest. Het geeft je echt een added value! Ik ging van onderhoud naar bovenhoud. Of zoals Ir. Tim Zaal het verwoordt: blijf je in de techniek (het onderhoud) en kun je niet denken in hogere winstgeving, dan blijf je in het onderhoud. Kun je dat wel (added value) dan stijg je naar bovenhoud. Mijn studie bij Hogeschool Dirksen bracht mij hogerop, waardoor ik juist die vertaling wel kan maken,” vertelt Toine. Toine heeft tijdens zijn kopstudie promotie gemaakt bij Heineken en valt nu direct onder de bedrijfsleiding.

Doorvoering scriptie in organisatie
Zijn afstudeerscriptie gaat over waarom Scrum in zijn werksituatie handiger is. Scrum is een goede werkvorm om snel projecten op te leveren. Als je een nieuw biertje wilt maken, wil je dit in zo’n kort mogelijke periode gereed hebben. In Scrum zit ook een spelelement, dit maakt deze werkvorm dynamisch en voorkomt teleurstellingen achteraf. Toine: "Mijn afstudeerbegeleider bij Hogeschool Dirksen heeft me echt goed begeleid bij hoe ik een scriptie moet opstellen met een goede kop en staart en een heldere structuur. Inmiddels zijn ze binnen de organisatie bezig om Scrum door te voeren. Doel is om een cultuurverschuiving te realiseren, zodat het nog beter gaat. Door middel van EEM toe te passen voor de structuur in combinatie met Scrum voor gedrag wordt het doel bereikt.

Wat Hogeschool Dirksen sterk maakt is hun zorgvuldigheid, vakkundige leerkrachten en de kwaliteit die ze leveren. Zij streven een hoge kwaliteit na bij hun studenten. De studenten krijgen dan ook geen ‘boterpapiertje’."

Toine heeft meteen een vervolg aan zijn bachelor gegeven. Hij volgt nu de Master of Engineering (MSc). “Een studie is altijd een investering in jezelf die wordt beloond. Je moet eerst zaaien om te kunnen oogsten,” aldus Toine.

Ook uw bachelor behalen terwijl u werkt?
Volg dan één van de onderstaande opleidingen bij de Hogeschool Dirksen; daarmee boekt u resultaat!

Hbo Informatica

Hbo Technische informatica