'Als technicus voel ik me helemaal thuis bij Dirksen'

Pieter de Wit volgt momenteel de Kopstudie industriële automatisering bij Dirksen Opleidingen. Deze studie biedt hem precies wat hij zoekt.

De ideale studie
‘In de industriële automatisering staat de ontwikkeling van de techniek nooit stil. Ik vind het daarom belangrijk om door studie bij te blijven in de techniek. Wat ik zoek zijn opleidingen, waarbij ik zelf het studietempo kan bepalen, die goed inspelen op de technologische ontwikkelingen en goed toe te passen zijn in de praktijk. Daarom kies ik voor Dirksen Opleidingen. Ook de begeleiding van docenten en medewerkers is snel en adequaat, ik krijg altijd duidelijk en snel antwoord terug.

Goede opstap naar hbo
Ik ben de Kopstudie industriële automatisering gaan volgen, omdat ik op zoek was naar een opleiding die hoger ligt dan mbo-niveau, maar niet de studiedruk van een volwaardige hbo-opleiding geeft. De kopstudie sluit goed aan op de praktijk en is goed te combineren met mijn werk. Mocht ik hierna een volwaardige hbo-opleiding willen volgen, kan ik vrijstelling krijgen voor de behaalde modules uit de kopstudie.

Direct resultaat
Een mooi praktijkvoorbeeld is de module PLC-programmeren. In deze module leer je hoe je een programma moet opbouwen. Op het moment dat ik bezig was met de module kreeg ik een project op mijn werk toegewezen. Ik merkte dat ik sneller het programma en alles wat erbij hoort op kon zetten en afronden. Dit vind ik belangrijk; opleidingen waarbij je hetgeen wat je leert direct kan toepassen in de praktijk. Als technicus voel ik mij door deze praktijkgerichte aanpak helemaal thuis bij Dirksen.’

Pieter de Wit, technicus bij SAPA Extrusion Benelux