Klassikale trainingen vinden zoveel mogelijk online plaats. Telecom infra opleidingen en examens gaan door. Bekijk hier onze coronamaatregelen.

Doorzoek onze website

Nieuwsbrief januari 2020

In deze editie:

Nog 14 dagen voordat de VSK beurs start, het event voor de installatiebranche. We staan op het opleidingsplein in hal 10 en gaan graag met je in gesprek over de technici van de toekomst. We geven ook demonstraties en een lezing. Hogeschool lector Kees Pieters geeft je in zijn blog al een kijkje achter de schermen! 12 Maart geven we een seminar: De technicus van nu: klaar voor de energietransitie! Reserveer jouw plek. Technici die van 'doe het zelf' houden, raden we aan het het blog van Jan-Jelle Huizinga over watchdog Maxim te lezen. Scrol naar het einde van de mailing voor de actuele opleidingskalender.

Top tien zelfstudies

Lezing:
De techniekprofessional en de energietransitie


Kees Pieters, lector bij Hogeschool Dirksen, geeft 6 februari op de VSK beurs een lezing 'De techniekprofessional en de energietransitie'. Aan de hand van een concrete casus - een vakantiepark dat energieneutraal wil gaan werken - licht hij verschillende aspecten die bij de energietransitie spelen toe en komt naar voren welke competenties de energietransitie vereist.

Gratis toegang >>

Zelfstudie

Kijkje achter de schermen 

VSK beursvoorbereidingen 


Hoe maak je een goede inschatting van de energiebehoefte voor een vakantiepark? Kijk je naar het weerbericht? De bezetting? Lector Kees Pieters maakt speciaal voor de VSK beurs een schaalmodel van een vakantiepark, compleet met vakantiehuisjes op schaal, zonnepanelen en een windmolen. Hij programmeert met Arduino Project de scenario's. Hoe? Lees zijn blog.

Kijkje achter de schermen >>

Jan Jelle blogt

Jan-Jelle Huizinga is een enthousiaste techneut en oud-student van Hogeschool Dirksen. Hij neemt ons mee in zijn DIY domoticaproject voor ledverlichting in zijn nieuwe huis. Hij schrijft deze keer over watchdog Maxim.

Lees het blog van Jan-Jelle >>

Seminar klaar voor de energietransitie!

Tijdens het seminar β€˜De technicus van nu: klaar voor de energietransitie!’ op 12 maart a.s. nemen we je mee in de nieuwste ontwikkelingen rondom opleiding en ontwikkeling voor de energietransitie. Het seminar is special bedoelt voor consultants, leidinggevenden en hr- & opleidingsprofessionals die werken in de energie- en installatietechniek. 

Je gaat naar huis met praktische handvaten over de consequenties van de energietransitie en kennis die nodig is voor jouw team om succesvol mee te doen. Volg twee workshop naar keuze:

1. Sustainability in jouw organisatie – een quickscan

2. IOT: gebouwautomatisering

3. Cyber Security

4. Technische systeemleer

Meer info & aanmelden >>