Klassikale trainingen vinden zoveel mogelijk online plaats. Telecom infra opleidingen en examens gaan door. Bekijk hier onze coronamaatregelen.

Doorzoek onze website

Nieuwsbrief februari 2020

Donderdag 12 maart geven we een seminar met vier workshops. Maak deze middag kennis met de breedte van onze nieuwe opleidingen in de duurzame energie.

Uitreikingen van hbo-getuigschriften zijn altijd feestjes. Thom Schenk werkzaam bij Tata Steel vertelt waarom hij zo blij is met zijn diploma.

Technici die van 'doe het zelf' houden en regelmatig zelf aan de slag gaan met Arduino projecten raden we aan het het blog van Jan-Jelle Huizinga over zijn zelfgemaakte printplaat te lezen en de publicaties van lector Kees Pieterse op Arduino Projects Hub.

Wil je binnenkort een cursus volgen? Bekijk aan het einde van deze mail de actuele opleidingskalender

Workshops om kennis te maken met onze nieuwe opleidingen

Top tien zelfstudies

Op donderdagmiddag 12 maart a.s. geeft Dirksen het seminar β€˜De technicus van nu: klaar voor de energietransitie!’. De middag is gericht op consultants, leidinggevenden en hr- & opleidingsprofessionals die werken in de energie- en installatietechniek.

Je gaat naar huis met praktische handvaten over de consequenties van de energietransitie en kennis die nodig is voor jouw team om succesvol mee te doen. Volg twee workshop naar keuze:

1. Sustainability in jouw organisatie – een quickscan
2. IOT: gebouwautomatisering
3. Cyber Security
4. Technische systeemleer

 Meer info en aanmelden >>

HBO-student Tom Schenk: 'Hbo-diploma geeft meer kansen op de arbeidsmarkt'

Zelfstudie

Demian Jensen (links) werkzaam bij Defensie en Thom Schenk (rechts) werkzaam bij Tata Steel kregen eind januari hun getuigschrift HBO Technische Informatica uitgereikt. Thom vertelt ons waarom hij deze studie is gaan doen en wat deze studie voor hem betekent.

Lees verder >>

Jan Jelle blogt

Jan-Jelle Huizinga is een enthousiaste techneut en oud-student van Hogeschool Dirksen. Hij neemt ons mee in zijn doe-het-zelf domoticaproject voor ledverlichting in zijn nieuwe huis. Het bouwproject is bijna ten einde. Hij schrijft deze keer over het ontwerpen, bestellen en solderen van zijn printplaat in China.

Lees het blog van Jan Jelle >

Publicaties op Adruino Project Hub

Lector Kees Pieters van Hogeschool Dirksen brengt nieuwe ontwikkelingen om het afstandsonderwijs te vernieuwen, zoals het delen van projecten in Arduino Projects Hub, ook graag zelf in de praktijk. Hij maakte voor de VSK beurs van vorige maand een schaalmodel van een energieneutraal vakantiepark, compleet met vakantiehuisjes op schaal, zonnepanelen en een windmolen ter illustratie van onze nieuwe energietransitie opleidingsprogramma. Hij programmeerde met Arduino Project de scenario's en publiceerde een blog over d hardware en de software.

Lees blog 1: hardware >>

Lees blog 2: software >>