Onze klassikale trainingen zijn weer gestart. Bekijk in onze cursuskalender welke trainingen je kunt volgen.

Doorzoek onze website

Hbo-student maakt nieuwe software voor Container Cleaner

Afstudeerscriptie
Voor mijn afstudeerscriptie schreef ik nieuwe software voor de Container Cleaner. De Container Cleaner is een machine die onderdeel uitmaakt van het intern transportsysteem in kwekerijen. In kwekerijen met een geautomatiseerd transportsysteem wordt het gewas op containers gekweekt, zodat de teelt door de kas verplaatst kan worden. Zodra het gewas is geoogst of de planten gereed zijn voor de verkoop, wordt de container leeggemaakt. De Container Cleaner wordt ingezet om plantresten met eventuele ziektekiemen van de container te verwijderen. Nadat het vuil eraf gespoten is, kan een extra behandeling uitgevoerd worden om de container te ontsmetten.

Voor de besturing van deze machine is er een nieuw type controller ingezet. Tegelijkertijd hebben we de overstap gemaakt van de programmeertaal Ladder Diagram naar Structured Text. De nieuwe software is opgezet volgens de ISA-88 methode en volgens de standaard zoals die gebruikt wordt op onze software afdeling.

Combineren studie werk en privéleven
Er gaat een hoop tijd in een hbo-studie zitten Ik heb thuis veel ruimte en ondersteuning gekregen om deze opleiding te kunnen voltooien. In heb geen 9-5 baan en ben ook regelmatig in het buitenland aan het werk. Richting het einde heb ik dagen vrij genomen om op schema te blijven.

Tips voor andere studenten die starten met studeren
Pierre heeft twee tips voor studenten die gaan starten met een hbo-studie: wees je ervan bewust dat je privéleven op een lager pitje gaat. Het is belangrijk dat je partner zich hier ook van bewust is en je steunt. En zorg dat je bijblijft. Als je achter loopt is het moeilijk om dat weer in te halen.

Thuis en op mijn werk bij Bosman Van Zaal hebben we gevierd dat ik geslaagd ben. Het is fijn om deze waardering te krijgen. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en wil mij blijven ontwikkelen. Maar eerst ga ik mijn vriendin, kinderen, vrienden en familie weer wat aandacht geven.