Doorzoek onze website

Studeer voordeliger met het STAP-budget

Het volgen van een opleiding of training vraagt vaak een financiële investering. Tot 2022 was het mogelijk om belastingaftrek te ontvangen voor je studiekosten. Hiervoor komt dit jaar het STAP-budget in de plaats. Het budget kan gebruikt worden voor een opleiding, training of cursus uit het STAP-scholingsregister. Alle opleidingen die je vindt op onze website zijn hierin terug te vinden. Met de subsidie kun je per persoon, per jaar €1000,- euro budget aanvragen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!

Hoe werkt het?

Voor het STAP-budget wordt gewerkt met aanvraagtijdvakken. Per tijdvak is er een deel van het totale subsidiebedrag beschikbaar. Wanneer het budget van het tijdvak op is moet je wachten met je aanvraag tot de start van het volgende tijdvak. Let dus goed op bij jouw inschrijving in welk tijdvak jij jouw STAP-budget aan moet vragen!

Aanmelden 

Stap 1: Je meldt je aan voor een opleiding/training/zelfstudie via onze website. Hierbij geef je aan het STAP-aanmeldbewijs te willen ontvangen. 
Stap 2: Wij sturen je jouw STAP-aanmeldbewijs waarmee je jouw aanvraag bij het UWV kan indienen.
Stap 3: Wij ontvangen vanuit het UWV de bevestiging wanneer een aanvraag is goedgekeurd. Na goed- of afkeuring ontvang je van ons de factuur voor jouw gekozen opleiding/training/zelfstudie.
Stap 4: Start met jouw opleiding naar keuze!

LET OP: Wanneer je jezelf aanmeldt voor een van onze opleidingen ga je akkoord met onze inschrijf- en annuleringsvoorwaarden. Wordt je STAP-aanvraag afgekeurd blijven onze inschrijfvoorwaarden van toepassing. 

Wijzigingen

Wanneer is sprake is van een wijziging, bijvoorbeeld de trainingslocatie of startdatum. Dan dien jij dit door te geven aan het UWV. 

Na afronding van de opleiding, training of zelfstudie geven wij een bewijs van deelname af aan het UWV. Hierin staat het resultaat van de opleiding: 'succesvol' of 'niet succesvol'. Het UWV beslist aan de hand hiervan of het STAP-budget definitief wordt toegekend of deze vooralsnog wordt afgewezen. Hiervan ontvang je zelf bericht van het UWV. 

Vragen?
Neem contact op met onze opleidingsadviseurs:

Koen Cuppen

Koen Cuppen
kcuppen@dirksen.nl
T 026 - 3 544 640
M 06 - 11 35 45 33

Nick Tielemans
n.tielemans@dirksen.nl
M 06 - 15 13 33 70