Medical Network Engineering - HL7

De training HL7 sluit aan op de training Medische systeemintegratie en geeft u een verdere verdieping op het gebied van HL7.
Studieduur 3 trainingsdagen

Medisch technici en ICT'ers die onderhoud verrichten aan PACS servers, informatieverwerking, SQL en netwerkintegratie (ZIS-RIS, NAS systemen en SAN en viewing).

VZI

Binnen de ReCer 2.0 certificatie door de VZI kunt u 15 bijscholingspunten noteren voor deze training. Dirksen Opleidingen is gastlid van de VZI.

 

pmc ict 2

Kennis van netwerkconfiguraties, Windowsinstellingen, configuratiewijzigingen en de werking van TCP/IP. U kunt zelfstandig netwerktoepasinngen installeren en instellen. Deze kennis wordt behandeld in de training Medical Network Engineering - Netwerktechniek en Medical Network Engineering - Systeemintegratie.

Na deze training heeft u:

  • Meer kennis over de versie, tabelopbouw en organisatie van HL7.
  • Inzicht in de verschillen van diverse gebruikers gebieden, zoals laboratoria, medicaties, radiologie en ziekenhuis informatiesystemen (ZIS).
  • Inzicht en vaardigheden in configuraties van HL7 routers, gateways en Brokers.
  • Praktische kennis en vaardigheid met controle- en ontwikkelgereedschappen.
  • Inzicht en praktijkkennis in het maken van een HL7 interface tussen 2 of 3 medische systemen.

Studieduur
3 traininingsdagen. De trainingsdagen worden gehouden met een frequentie van 1 trainingsdag per 2 weken. In de tussenliggende tijd bestudeert u de lesstof.

Eindtoets
U sluit deze training af met een toets. Bij voldoende resultaat ontvangt u een certificaat.

 

Deze training wordt vooralsnog alleen als incompany training verzorgd, waarbij de inhoud en de uitvoering van de training in overleg met de opdrachtgever worden vastgesteld. U kunt hierover contact opnemen met de afdeling planning via het telefoonnummer 026 - 3544 651.

Relevante andere opleidingen

Medical Network Engineering - ESD € 360,00
Medical Network Engineering - WiFi-configuratie € 1.195,00