Organisatie en samenhang van ICT-beheer

Met de module Organisatie en samenhang van ICT-beheer (HXD.2) van Dirksen staat u sterk in uw dagelijkse werkzaamheden! In deze module op hbo-niveau bestudeert u de belangrijkste middelen voor een goede inrichting, beschrijving en evaluatie van een ICT-beheer en -organisatie. Door deze module te combineren met de modules HXD.1 en HXD.3 heeft u een zeer complete kennis en ervaring op zak om gedegen advies te geven over de inrichting en organisatie van het beheer van complexe informatiesystemen. Uiteraard kunt u deze module ook afzonderlijk van de andere HXD-modules volgen. Schrijf u nu in bij dé specialist in ICT-opleidingen en kwalificeer u in uw vakgebied!
Prijs € 525,00
Studieduur 5 maanden bij een studietempo van 6-8 uur per week
Studievorm(en) Module

Voor wie

U heeft in uw dagelijkse werk te maken met de inrichting, beschrijving en evaluatie van ICT-beheer en een ICT-organisatie.

pmc ict 2

Voorkennis

U heeft kennis op het niveau van HXD.1

Voorkennis

Inleiding ICT-beheer € 525,00

Inhoud

De module combineert de belangrijkste organisatiekundige principes met het drievoudig model van beheer van Looijen en beheerprocessen volgens ITIL. U leert deze ITIL beheerprocessen te plaatsen binnen de organisatiekundige modellen van Mintzberg. U krijgt hiermee goed inzicht in de toepasbaarheid van ITIL als referentiemodel. Verder doet u veel kennis op over onderwerpen als kwaliteit, risicobeheer, service level management en kostenbeheer.

Programma

  • organisatiestructuren volgens Galbraith en Mintzberg
  • het drievoudig model van beheer volgens Looijen
  • paradigma’s
  • kwaliteit in relatie tot ICT-beheer
  • samengestelde beheerprocessen
  • hulpmiddelen voor ICT-beheer
  • continuïteit en uitwijk
  • kostenbeheer
  • ordenen van ICT-beheer met behulp van ITIL

Examens en materiaal
Deze module sluit u af met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangt u een certificaat. Dit certificaat biedt u vrijstelling voor de gelijknamige module uit het programma HBO Informatica van Hogeschool Dirksen.

Kosten

Studievormen

Module € 525,00

Materialen

Examen Organisatie en samenhang van ICT-beheer Ter info € 175,00

Relevante andere opleidingen

Inleiding ICT-beheer € 525,00
Management en beleid van ICT-beheer € 525,00